Annonce
Danmark

DMI varsler voldsomt vejr: Heftige regnskyl og torden på vej ind over landet

DMI varsler om risiko for voldsomt vejr. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Torsdag aften og natten til fredag bliver vejrmæssigt præget af en front, som kan sende store mængder regn ned over det meste af landet.
Annonce

Jylland og Fyn: Et lavtryk, som i løbet af dagen har bevæget sig fra grænsen mellem Holland og Nordtyskland kommer til at gøre torsdag aften og natten til fredag til en særdeles våd omgang.

Så vådt, at DMI har udsendt et varsel om risiko for kraftig regn i store dele af landet. Senere på aftenen har DMI også tilføjet en risiko for lokale skybrud til varslet og udvidet det til at gælde hele landet. Det forventes dog at gå hårdest ud over den vestlige del af landet.

- Den kraftige nedbør vil hovedsagelig ramme Jylland og Fyn, skriver vagtchef Frank Nielsen på DMI's hjemmeside.

DMI oplyser, at der kan falde mellem 15 og 40 mm regn i det berørte område frem til fredag morgen. Der er tale om kraftig regn, hvis der falder over 24 mm på under seks timer.

Der kan være store lokale forskelle i, hvor den kraftige regn rammer, og der kan også følge tordenvejr med.

Lavtrykket ventes først at bevæge sig nordnordøst mod Jylland og siden at trække mod nordvest ud over Nordsøen. Med lavtrykket kommer der en frontzone ind over landet fra sydvest, og det er den, som har store mængder regn med sig.

Hos TV2 Vejret melder man ud over den kraftige regn også om risiko for vindstød af stormstyrke i den nordøstlige del af landet - især Sjælland og den jyske Kattegat-kyst kan opleve kraftig vind i løbet af torsdag aften og natten til fredag. DMI har dog ingen meldinger om risiko for vindstød af stormstyrke.

Klokken 16.20 afslører DMI's radarbillede, at det regner kraftigt flere steder i den sydvestlige del af landet. Foto: DMI
Klokken 19.45 er regnvejret rykket længere mod nordøst med især kraftigt nedbør i det midt- og østjyske. Foto: DMI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce