Annonce
Navne

Dobbelt jubilæum: - Vi er stolte af at producere fuldt sortiment i Danmark

Fra venstre Claus H. Pedersen og Poul Brøker ved malerrobotten på FP Cetonia fabrikken. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
FP Alu Glas og FP Cetonia fejrer samme dag to jubilæer for de to direktører i virksomhederne. Poul Brøker har 40 års jubilæum i FP Cetonia, og Claus H. Pedersen har været i FP Alu Glas igennem 25 år.

Jubilæum: Fredag den 5. april er der indbudt til et dobbelt jubilæum på fabrikken FP Cetonia, Hedemølle Industrivej 1, Bjerringbro.

Men allerførst lidt historieskrivning. Det var oprindelig tømrerfirmaet og vinduesproducenten Børge Jacobsen i Hjorthede, der i 2004 købte en grund på 40.000 kvadratmeter på Hedemølle Industrivej. I 2005 og 2006 byggede man nye haller på hver 1500 kvadratmeter, og i 2008 byggede man igen to nye haller, hvor man løbende flyttede hele produktionen til det nye domicil.

Fra 2005 var FP ALU Glas, der oprindelig blev grundlagt i Viborg, men nu har hovedsæde i Skive, underleverandører til Cetonia. I 2016 købte FP Alu Glas sig ind i Cetonia-virksomheden, som i 2018 blev endelig og fuldt overtaget. Samtidig med, at den tidligere medejer Poul Brøker solgte sin aktiepost, blev han ansat som direktør i FP Cetonia.

Claus H. Pedersen blev oprindelig uddannet som kommis i Kvickly i Viborg og fik en lederstilling i Bilka i Vejle. For 25 år siden kom han hjem til Viborg og blev projektleder og sælger i FP Alu Glas, der er grundlagt af hans far.

Virksomheden ejes i dag af stifteren Ole Frederik Pedersen og hans to sønner med den ene, Claus H Pedersen, som administrerende direktør.

Stolthed

FP Alu Glas og FP Cetonia har i dag 145 medarbejdere, som til daglig er de bedste ambassadører for virksomhederne ved at sætte en ære i at levere konkurrencedygtige kvalitetsprodukter.

Det drejer sig om facadebyggeri samt døre, porte og vinduer.

- Vi er de eneste i Danmark, der kan levere komplette løsninger i flere forskellige materialer som træ, plast, stål og aluminium samt en kombination af disse grundprodukter. Det betyder at vi leverer komplette totalløsninger, som vi for det meste leverer til entrepriser vundet af håndværksvirksomheder, eller når vores egne montører står for opførelsen, fortæller jubilarerne på kontoret hos FP Cetonia.

- Vi er da lidt stolte over, at det er lykkedes at følge med udviklingen både forretningsmæssigt og industrielt, hvor både metoder og materialevalg ændrer sig hele tiden. Vi er allermest glade for, at vi har kunnet konkurrere på markedet udelukkende med en produktion i Danmark. Det kan vi eksempelvis ved, at malerarbejdet i dag udføres af robotter. Vi eksporterer til Skandinavien samt Island og Færøerne, hvor vi lige nu er ved at totalopføre et nyt sygehus.

Poul Brøker er i dag 57 år, og både hans hustru Gitte samt fem søskende arbejder i virksomheden.

Han har tre børn og et barnebarn.

I fritiden kommer han i form gennem løbetræning og er god for en halvmaraton. Ellers bliver det til afslapning hjemme i haven i Bjerringbro.

Claus H. Pedersen er for kort tid siden fyldt 50 år. For 25 år siden kom han hjem til Viborg og FP Alu Glas som projektleder og sælger i det familieejede firma.

Han er gift med Ulla, der er sekretær for direktøren i Region Midtjylland, og parret har tre drenge.

Han har i mange år spillet håndbold i SIK og været aktiv i Viborg HK foreningsbestyrelse. Der er inviteret til en fælles jubilæumsreception på FP Cetonia fabrikken i Bjerringbro på fredag den 5. april fra klokken 13 til 15, mens personalet fejrer direktørernes jubilæer ved en fest om aftenen.

Annonce
Navne For abonnenter

Emil er medejer af succesfuldt Viborg-firma - har ikke mere end afgangseksamen fra folkeskolen: 'Unge mennesker skal passe på ikke at overuddanne sig'

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Familievirksomhed blev bygget på resterne af en konkurs og endte på en vindblæst mark - nu jubles der over de første 40 år

Kultur For abonnenter

Søskende fra Viborgs kulturskole i fornemt selskab: Nej, klassisk musik er ikke bare Mozart og andre døde komponister

Kultur

Dans på åben gade, operasang fra balkon og åbne døre en masse: Kulturnatten i Viborg er lige om hjørnet

Rundt om Viborg For abonnenter

Mød 'Græskar-Rasmus' - han har intet mindre end 20.000 græskar derhjemme

Viborg

Politikerne har gratis mad med til dig: Midtbyen til debat fredag på Nytorv

Navne For abonnenter

Tidligere superliga-målmand fylder rundt: Blev hentet til Viborg FF og har været i Viborg lige siden

Navne

10 års jubilæum som chef i lokal brilleforretning

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Rundt om Viborg

'Nej, I får ikke min jord': 240 meter cykel- og gangsti er udsat på ubestemt tid

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Viborg For abonnenter

Begår du alvorlig kriminalitet, får du navnet i avisen

Bjerringbro For abonnenter

Gravemaskinerne skulle have været i gang: Ambitiøst å-projekt forsinkes yderligere - bygges ad to omgange

Viborg

Donation: Bilka sender en kvart million i Grusgraven - en million mere kan være på vej fra kommunen

Annonce