Annonce
Viborg

79 nye seniorboliger på vej i banebyen: Lejligheder og rækkehuse bliver revet væk

De 79 nye seniorboliger bygges dels som rækkehuse dels som etagebyggeri på grunden her centralt i banebyen. Arkivtoto:
Med 79 nye seniorboliger på vej i banebyen fordobler Boligselskabet Sct. Jørgen antallet af lejligheder og rækkehuse, hvor den ene af lejerne skal være fyldt 50 år. Alle lejligheder er reserveret på forhånd.
Annonce

Viborg: Interessen for at komme til bo i et kvarter med jævnaldrende, hvor man har sin egen lejlighed og desuden har adgang til et fællesskab både praktisk og socialt, er meget stor i Viborg.

Boligselskabet Sct. Jørgen har netop holdt licitation på opførelsen af 79 nye seniorboliger på Erik Glippings Vej i banebyen, og boligselskabet får ikke problemer med at leje boligerne ud. Omkring 150 er skrevet op til en af de 79 nye boliger, der er i forskellige størrelser fra 68 kvadratmeter og op til 114 kvadratmeter for de størstes vedkommende.

I forvejen råder boligselskabet over omkring 75 seniorboliger i Hald Ege og i Spangsbjerg Have, så med det nye projekt fordobler Sct. Jørgen så godt og vel antallet af seniorboliger. I princippet er der tale om såkaldte almene familieboliger - dog med den klausul, at mindst en af parterne i en lejlighed skal være fyldt 50 år for at komme i betragtning.

Projektet bliver en blanding af tæt/lav bebyggelse med 45 lejligheder og to etagebygninger i op til fem etager, som tilsammen kommer til at rumme 34 lejemål. Dertil kommer et fælleshus ud mod Hærvejen på 121 kvadratmeter.

Annonce

For enhver smag

- Så både i størrelse, husleje og udformning af byggeriet bliver der noget for enhver smag, konstaterer direktør Hans Erik Lund fra boligselskabet.

Huslejen varierer fra 5088 kroner om måneden for de mindste lejligheder og op 8531 kroner for de største. Efter planen skal de mange nye boliger stå klar til indflytning om to år - i midten af 2021.

Det samlede byggeprojekt løber op i lige knap 8000 kvadratmeter, og den samlede byggesum bliver på lige knap 160 millioner kroner. Deraf bidrager Viborg Kommune med 10 procent i grundkapital - eller lige knap 16 millioner kroner. Indskud fra de kommende beboere udgør 3,2 millioner kroner, mens de resterende knap 141 millioner kroner kommer fra et realkreditlån. Heraf kan de knap 64 millioner lånes til en lav rente med kommunegaranti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce