Annonce
Rundt om Viborg

Dobbelt skakjubilæum fejres i Vridsted

Skoleskakklubben Vestfjends Skoleskak fejrer lørdag 10 ås jubillæum. Her er klubben vært ved DM i skoleskak på Vestfjendsskolen i Vridsted i 2016. Arkivfoto: Morten Dueholm
Vestfjends Skoleskak fejrer skoleskakklubbens 10 års dag og Dansk Skoleskaks 60 års jubilæum på lørdag på skolen i Vridsted.

Vridsted: Der fejres et dobbelt jubilæum på Vestfjendsskolen i Vridsted på lørdag. Her markerer Vestfjends Skoleskak, at det nu er 10 år siden, at skoleskakklubben blev etableret, og samtidig at Dansk Skoleskak i år har 60 års jubilæum.

Derfor inviterer skoleskakklubben til skakfødselsdag med uformel lynskakturnering, skak-fødselsdagskage og varm kakao samt skaksjov med den fire-dobbelte danmarksmester, stormester Allan Stig Rasmussen.

I 1960 blev Dansk Skoleskak stiftet af forskellige lærere for at undgå, at unge hang på gadehjørnet, kørte knallert og lyttede til moderne musik. De unge skulle have en sund interesse, fortæller skoleskakleder Morten Sørensen i en pressemeddelelse om skakfødselsdagen.

I dag arbejder Dansk Skoleskak med skoleskak integreret i skolen som en metode til at træne tålmodighed, fordybelse og kritisk tænkning. Her lærer eleverne at holde fokus, koncentration og tænke fremad, så de bliver bedre til matematik, trives bedre og bliver mere livsduelige. Dysten på brættet er kun en del af læringsaktiviteterne, da de sociale adfærdsregler (at give hånd før og efter kampen og opføre sig ordentligt uanset resultatet) er mindst lige så vigtige elementer.

Annonce

Aktiv klub

50 år efter at Dansk Skoleskak blev stiftet, blev Vestfjends Skoleskak så stiftet som et lærerigt fritidstilbud til de unge i lokalområdet. Vestfjendsskolen med knap 300 elever deltager blandt andet i Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag, og skoleskakklubben Vestfjends Skoleskak er en af landets mest aktive. Over årene har op til 30 elever hvert år spillet skoleskak i fritiden og deltaget i skoleskakturneringer i lokalområdet. I klubben er der plads til alle, uanset om man bare vil hygge sig med skoleskak en time om ugen, eller om man vil træne og spille skoleskakstævner i weekenden.

Klubbens medlemmer har over årene vundet danmarksmesterskaber og andre podiepladser ved individuel DM, Pige-DM og Hold-DM. Derudover vandt Vestfjendsskolen landsfinalen i Skolernes Skakdag i 2014 og 2015.

Skakfødselsdagen fejres altså på Vestfjendsskolen, og det er fra klokken 10.00 til 15.30. Man behøver ikke at tilmelde sig, men man må gerne give besked til Morten Sørensen, hvis man vil deltage i lynskakturneringen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce