Annonce
Viborg

Tre unge dømt for alvorlige forhold

De tre unge fyre havde sammen begået hærværk for 60.000 kroner. Samtidig havde to af mændene begået mere kriminalitet. Foto: Morten Dueholm

Viborg: Tre drenge i tyverne stod anklaget for et stort antal tiltaler, da de skulle i retten den 2. april. De havde alle tre medvirket i to forhold om hærværk. Resten af de i alt 19 tiltaler var møntet på to af dem. De værste af de andre forhold var røveri, tyveri og trusler.

Den 20-årige mand, der havde stået for de værste forbrydelser, fik seks måneders betinget fængsel. En anden tiltalt fik 30 dages betinget fængsel. Den sidste mand, som kun var med i hærværket, blev ikke straffet grundet hans mentale tilstand under de to episoder.

Hærværket fandt sted på Egevænget 3 i Hald Ege, hvor de tre mænd sammen havde smadret et stort antal ruder for i alt cirka 60.000 kroner.

Den 20-årige mand, der fik seks måneders betinget fængsel, havde begået fire tyverier, et røveri på Statoil på Indre Ringvej, ligesom han på et offentligt toilet ved Morville havde aktiveret en termisk brandalarm, hvilket fik politi og brandvæsen til at rykke ud til stedet. Sidst, men ikke mindst, havde han truet en ansat ved Institutionen Midgård.

Manden, der fik 30 dages betinget fængsel, havde flere gange været i karambolage med politiet, som i alt havde kastet fire overtrædelse af ordensbekendtgørelsen af sig. En af gangene havde han banket sit hoved ned i taget på en patruljebil. En anden gang havde han råbt flere skældsord efter en politiassistent.

Den sidste af de tiltalte fik ikke straf, da mentalundersøgelser omkring samme tidspunkt, som hærværket fandt sted, viste, at han led af skizofreni og ikke egnede sig til straf.

thom

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Maria Pfrogner er musikterapi: - Hvis jeg ikke havde musikken, var jeg ikke terapeut

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's største sejr nogensinde - set fra seks forskellige synsvinkler

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's pokalhelte anno 2000 - sådan er det gået dem siden

Annonce