Annonce
Rundt om Viborg

Dommerne har talt: Tre kandidater udvalgt til ny ildsjælepris

Møldrup Borgerlaug er blandt de nominerede til prisen som årets ildsjæl i landdistrikterne. Arkivfoto: Dorte Søgård Schou
Ud af 49 nominerede har en dommerkomite valgt tre kandidater til titlen som årets ildsjæl i Viborg Kommunes landdistrikter.
Annonce

Viborgegnen: Borgerne i Viborg Kommune havde indstillet ikke færre end 49 kandidater til den nye pris som landdistrikternes ildsjæl, som Viborg Byråds landdistriktsudvalg sammen ved Viborg Landsbysammenslutning vil til at uddele. En dommerkomite har blandt de 49 udvalgt tre kandidater, som nu går videre til den endelige kåring af vinderen den 3. marts på landdistriktsudvalgets landdistrikts-konference.

De tre kandidater er Else Marie og Jørgen Kofoed fra Finderup, Jeppe Hartz fra Vejrumbro og Møldrup Borgerlaug.

Else Marie og Jørgen Kofoed er udvalgt, fordi de har bidraget med en solid frivillig indsats i Finderup gennem mange år. De tager initiativ, udviser omsorg og er aktive i bestyrelser og til arrangementer. Blandt andet har de lagt en stor indsats i etableringen af kulturhuset i Finderup, og de er også gode til at inddrage andre frivillige i lokalsamfundet.

Jeppe Hartz fra Vejrumbro er også nomineret til prisen. Arkivfoto: Niels Chr. Jönsson
Annonce

Drivkraft for festival

Om Jeppe Hartz hedder det i indstillingen, at han er en af hovedkræfterne bag festivalen Vejrumbro Open Air. At han har masser af energi og ikke er bange for at gå nye, utraditionelle veje, og at han er en stor drivkraft, uanset om der er tale om små eller store aktiviteter i Vejrumbro Boldklub og i landsbyen som helhed.

Møldrup Borgerlaug består af en gruppe Møldrup-borgere, som var blandt de første i Viborg Kommune til at melde sig til at passe og pleje de grønne områder i deres by, så byen fremstår ren og præsentabel. Repræsentanter for borgerlauget er ofte på besøg i andre landsbyer og fortæller om deres arbejde, så flere kan få glæde af deres viden og erfaring.

Annonce

Et imponerende felt

Dommerkomiteen består af Mette Nielsen og Martin Sanderhoff, der er henholdsvis formand og næstformand i byrådets landdistriktsudvalg, Lone Kastberg og Jesper Bech, der er henholdsvis formand og næstformand i Viborg Landsbysammenslutning, samt Lars Norup, der er chefredaktør for Viborg Stifts Folkeblad.

I en pressemeddelelse fremhæver Mette Nielsen og Lone Kastberg, at der blev indstillet så mange kandidater til prisen, og at det var et imponerende felt med stærke kandidater og stor bredde.

Vinderen af ildsjæle-prisen får 5000 kroner, og alle kandidater modtager kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lilian Albeck Andersen.

Kunsthåndværker Lillian Albech Andersen fra Tapdrup har lavet de tre stykker keramik, som vinderen og de to andre udvalgte kandidater modtager. Foto: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce