Annonce
Bjerringbro

Drømmen om bænke hele vejen rundt om søen

Helle Georgi glæder sig over, at det er lykkedes at skaffe penge, så der kan opsættes bænke hele vejen rundt om Lunddammen. Foto: Hanne Bliksted
Helle Georgi fra Rødkærsbro er en af tre finalister til Landdistrikternes Ildsjæle 2021.

Rødkærsbro: Drømmen var, at vi kunne få bænke hele vejen rundt om søen. Og nu ser det ud til at lykkes, lyder det fra Helle Georgi fra Rødkærsbro, da hun kigger ud over Lunddammen, som den lille sø i Rødkærsbros anlæg Lunden hedder.

Hun er en af de tre finalister til prisen som Landdistrikternes Ildsjæle 2021. Prisen uddeles 17. maj, og foruden Helle Georgi er Klaus H. Kristensen fra Bjerregrav og Ole Mølgaard fra Frederiks med i finalen. Formålet med prisen er at kaste lys på de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter.

Helle Georgi har siddet i skolebestyrelsen, borgerforeningen, halbestyrelsen og været med i idrætsforeningen både som træner og bestyrelsesmedlem. De seneste år har hun arbejdet i kulissen og blandt andet søgt fonde og kommunale puljer og på den måde skaffet penge til syv-otte forskellige projekter i byen. Senest har hun fået penge til bænke ved dammen, så der kan være bænke søbredden rundt.

Annonce

Selv om Lunden i 2020 blev renoveret og fik nye bænke og lys langs stierne, så er der ikke meget hygge på denne kolde og våde majdag,  hvor de spæde blade på både træer og buske vidner om, at sommeren er på vej. Men det triste forårsvejr påvirker ikke Helle Georgi.

Hun er meget glad for anlæggets nye og åbne udtryk med gode stier og lys i de mørke timer, og  at også folk i kørestol kan komme frem og tilbage på stierne, som tidligere var meget stejle.

- Dammen er hjertet i Lunden, her kan man sidde og nyde det, og hvis man har børn med, kan de lege på legepladsen, som også skal renoveres. Tidligere gik folk uden om Lunden, fordi der var mørkt og meget tæt buskads, og nogle brugte parken som skjulested. Men nu går byens borgere gennem parken, hvor de både kan se og blive set, siger hun.

Glad og stolt

Helle Georgi er 59 år, hun arbejder i Viborg Kommunes Teknik & Miljø og har lige som sin mand, halinspektør Kurt Madsen, altid boet i Rødkærsbro. Hun er glad for og stolt over, at hun er indstillet til prisen som årets ildsjæl, men hun understreger, at der er mange ildsjæle i byen, og de er gode til at hjælpe hinanden.

- Rødkærsbro er så stor, at vi har det hele. Både dagligvarebutik, skole, børnehave og idrætshal og mange gode udendørsfaciliteter, siger hun og glæder sig over, at penge til områdefornyelse  fra Viborg Kommune har rakt til blandt andet renovering af Lunden, området ved Rødkærsbro Station og Æbleskoven. Hvert sted er det også lykkes at få penge til bedre indretning eller ekstra udstyr som for eksempel bænke.

- Det handler om at fremhæve den gode historie og den gode idé, når vi søger penge hos fonde og kommunale puljer, og det er rigtigt dejligt, når det for eksempel lykkedes at få penge fra Nordeafonden til ekstra bænke ved Lunddammen. Men man bliver aldrig færdig, vi kan altid finde på nye ting og udvikle byen, siger hun med et grin.


Det handler om at fremhæve den gode historie og den gode idé, når vi søger penge hos fonde og kommunale puljer, og det er rigtigt dejligt, når det for eksempel lykkedes at få penge fra Nordeafonden til ekstra bænke ved Lunddammen.

Helle Georgi, kandidat til ildsjæleprisen


- Og så kunne vi godt bruge flere byggegrunde. Der er jævnligt folk, som efterspørger muligheden for at bygge nyt, ofte folk som gerne vil flytte tilbage til Rødkærsbro. Der er planer om, at der skal udstykkes øst for Brandstrupvej overfor skolen, og det vil være godt for byen, siger hun.

Helle Georgi er finalist til prisen som Landdistrikternes Ildsjæle 2021. Foto: Hanne Bliksted
Annonce

Tænk fremad

Hun erkender, at det ikke er nok 'bare' at få penge til nye ting.

- Det hele skal også holdes ved lige, og vi skal tænke fremad, så der kommer nye ting, så både børn og voksne stadig vil nyde at være her, siger hun, da vi går ad den asfalterede sti bag hallen og skolen ned ad bakken til Æbleskoven.

Her skal der bygges både bålhytte og shelters,  ting som hun også har søgt og fået penge til.

- Det er dejligt at se, at folk bruger både stien til Æbleskoven, pumptrackbanen og multibanen. I weekenden kommer der ofte familier i bil, så har de madkurv og løbehjul med og er her i nogle timer. I hverdagen bruges faciliteterne af både skolen og børnehaven, fortæller hun med begejstring i stemmen.

Annonce

Hal-udvidelse

Det næste store projekt i byen er en udvidelse af Rødkærsbro Hallen. Bortset fra de seneste måneders corona-nedlukning plejer hallen at summe af liv fra morgen til aften, men det er der ikke meget af, da vi søger ly for regnen i hallens cafeteria, og Kurt Madsen serverer varm te og kaffe.

- På budgettet for 2023 har Viborg Kommune afsat 10 millioner kroner til halbyggeri, dog med den klausul, at vi selv skal bidrage med et tilsvarende beløb. Jo det er da mange penge, men det skal vi nok finde ud af, for hele byen er god til at bakke op, siger hun, mens gemalen Kurt Madsen nikker.

Landdistrikternes Ildsjæle

Årets tre finalister til prisen som Landdistrikternes Ildsjæle er Klaus H. Kristensen fra Bjerregrav, Ole Mølgaard fra Frederiks og Helle Georgi fra Rødkærsbro.

Prisen blev uddelt for første gang i 2020, hvor Jeppe Hartz fra Vejrumbro fik prisen.

Bag den står byrådets landdistriktsudvalg og Viborg Landsbysammenslutning, og formålet med prisen er at kaste lys på de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som hver dag gør en forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.

Vinderen kåres mandag 17. maj i forbindelse med årets landdistriktskonference, der i år streames til fem lokale mødesteder rundt i kommunen og har deltagelse af boligminister Kaare Dybvad Bek. Til vinderen er der en pengepræmie på 5000 kroner. Alle tre kandidater får kunsthåndværk fra den lokale kunstner Lillian Albeck Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce