Annonce
Bjerringbro

Drabssigtet har nu siddet fængslet i 13 måneder

En 41-årig mand blev dræbt i Bjerringbro sidste år. Sagen er stadig ikke afsluttet. Arkivfoto
Sidste år blev en mand knivdræbt i Bjerringbro. Der er fortsat et stykke vej, før der falder dom i sagen.

Bjerringbro: Det lignede en sag, som hurtigt blev opklaret.

Natten til den 1. februar 2018 blev en 41-årig mand dræbt i sit hus i Bredgade i Bjerringbro. Døden skyldtes talrige knivstik, og blot halvanden kilometer derfra kunne politiet anholde en 21-årig mand, som er bosat i Skive.

Manden havde en kniv på sig, og han blev fængslet i surrogat - altså på en psykiatrisk afdeling.

Men siden er der tilsyneladende ikke sket ret meget. Måned efter måned bliver varetægtsfængslingen forlænget, og helt usædvanligt er den nu 22-årige mand fortsat kun sigtet, selvom sagen altså er mere end 13 måneder gammel.

Mette Helm, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestjyllands Politi, oplyser, at man lige nu afventer en udtalelse fra Retslægerådet, men hvornår den foreligger, og hvornår sagen eventuelt vil kunne komme for en dommer, så alle implicerede kan få sat et juridisk punktum, vides ikke.

Annonce

Kendte hinanden

Anklageren på sagen, Pia Koudahl, mener dog, at der kan rejses tiltale inden for de kommende to måneder. Herfra går der endnu noget tid, inden sagen kan få plads i rettens kalender.

I forbindelse med drabet sagde politikommissær Poul Fink i en pressemeddelelse:

"Vi ved endnu ikke så meget om mændenes indbyrdes relation eller motivet til knivdrabet, men vi formoder, at de kender hinanden i forvejen, og at der i forbindelse med en mindre, privat sammenkomst opstår tumult på stedet, som udvikler sig til knivstikkeri. Vi er i gang med at afklare det nærmere forløb".

Den nu 22-årige er sigtet for manddrab. Da han blev fremstillet i grundlovsforhør umiddelbart efter anholdelsen nægtede han sig skyldig. Han kærede dog ikke beslutningen om at blive varetægtsfængslet.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce