Annonce
Alarm 112

Drabssigtet præst erkender drab på Maria From Jakobsen

Præsten Thomas Gotthard har tilstået drabet på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund. Det erfarer flere medier fredag. Foto: Nordsjællands Politi/Ritzau Scanpix
Flere medier - herunder Ritzau - erfarer, at drabssigtet præst har erkendt drab på sin hustru.

Siden november har præsten Thomas Gotthard siddet varetægtsfængslet med en sigtelse om manddrab på sin hustru, Maria From Jakobsen fra Frederikssund, hængende over hovedet.

Han har ved flere retsmøder nægtet sig skyldig i anklagerne om at have slået sin kone og dermed moren til to af sine børn ihjel. Men nu er han krøbet til korset og har erkendt.

Det erfarer Ritzau og flere andre medier.

Annonce

Maria From Jakobsen blev meldt savnet midt i oktober. I første omgang blev hun efterlyst af politiet som en person, der var gået fra hjemmet i nedtrykt tilstand. Men efter nogle uger ændrede sagen karakter.

Politi troppede op på parrets adresse på Nialsvej i Frederikssund og ved deres sommerhus i Nykøbing Sjælland. Thomas Gotthard blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet.

Sagen har været speciel, fordi liget af Maria From Jakobsen ikke er blevet fundet. Politiet mener, at Thomas Gotthard har bortskaffet liget.

I forbindelse med efterforskningen har politiet efterlyst oplysninger og vidner. Blandt andet har man været interesseret i, hvorvidt nogen har set præsten i besiddelse af en blå fodertønde.

Spekulationerne går på, at tønden kan være brugt i forbindelse med bortskaffelsen af liget.

Nordsjællands Politi, som efterforsker sagen, fortalte i sidste uge, at man havde gjort nye fund med relation til sagen. Fundene blev gjort ved Sundbylille, som ligger nær Frederikssund.

Politiet har ikke oplyst nærmere om karakteren af fundene - blot at de skulle undersøges nærmere.

Ekstra Bladet skriver fredag, at Maria From Jakobsens pårørende af politiet har fået oplyst, at Thomas Gotthard har erkendt drabet. Men Nordsjællands Politi har ikke meldt noget ud.

Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi rejste i april tiltale mod Thomas Gotthard. Og sagen skulle efter planen have været behandlet ved Retten i Hillerød fra den 25. oktober og frem.

Nu hvor der foreligger en erkendelse, er det imidlertid muligt, at sagen vil blive behandlet som en tilståelsessag. Tilståelsessager bliver typisk gennemført i løbet af en enkelt dag.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce