Annonce
Viborg HK

Drama i Odense - Viborg HK tæt på at skabe pokaloverraskelsen

Viborg HK pressede Odense til det yderste, men det lykkedes ikke at sikre pladsen i pokalsemifinalen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg HK spillede og kæmpede fremragende. Det gav et sandt pokaldrama, hvor det først var i den forlængede spilletid, at Odenses stjerner trak det længste strå.

Odense: Viborg HK havde Odenses stjerneparade helt ude i tovene, men det lykkedes ikke at skabe overraskelsen og sikre sig pladsen i pokalsemifinalen.

Odense Håndbold vandt 28-26 efter forlænget spilletid og bookede dermed billetten til årets final 4-stævne mellem jul og nytår.

Odense begyndte med hele stjernegalleriet i form af Groot, Jørgensen og Hagman - og da hjemmeholdet kom foran 2-0, mens VHK havde svært ved at få scoret på Reinhardt virkede det ikke videre sandsynligt, at VHK ville få mange ben til jorden.

VHK fik dog ro på, og selv om den første scoring lod vente på sig i fem minutter, så lykkedes det VHK at komme godt ind i kampen.

Starten af kampen var tæt. Odense fandt fine løsninger mod VHK's defensiv, men også VHK spillede klogt i angrebet og holdt dermed trit. En enkelt gang førte VHK også, men det var som om, at det fik hjemmeholdet til at gå et gear op.

VHK kæmpede gevaldigt i forsvaret, men især Odenses stregspillere var svære at styre. Gang på gang fandt Odense løsninger, så et ellers presset angreb endte med en scoring.

I den anden ende fulgte VHK godt med, men Althea Reinhardt i Odense-målet begyndte at få fat, og da Anna Kristensen ikke gjorde det samme i det andet mål fik hjemmeholdet skabt et lille hul.

Odense førte med 16-13 ved pausen og lignede et hold, der var godt på vej i pokalkvartfinalen.

Annonce

Kampen i tal

Odense Håndbold-Viborg HK 28-26 efter forlænget spilletid (ordinær kamp 24-24) (pause 16-13)

Håndbold, pokalkvartfinale, kvinder

Mål for Viborg HK: Stine Andersen 6, Ida-Marie Dahl 5, Kristina Jørgensen 5, Moa Högdahl 4, Maria Fisker 3, Majbritt Toft Hansen 1, Line Haugsted 1, Carin Strömberg 1

Udvisninger: Odense 2, VHK 3

Tilskuere: 1827

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Madsen

VHK havde afgørelse i hænderne

Også i anden halvleg skulle der gå fem minutter før VHK fik scoret. Og det var der en forklaring på.

Hun hed Althea Reinhardt og diskede i løbet af de første minutter op med den ene klasseredning efter den anden.

Heldigvis var Josephine Nordstrøm ind med god energi og fik også nappet et par bolde. Samtidig sjuskede Odense flere gange, og derfor kom det ikke til at koste, at VHK havde så store problemer med at score.

VHK knoklede igennem i defensiven, hvilket smittede af på offensiven. VHK begyndte at få hul og efter små 13 minutter fik gæsterne udlignet. Og dermed var der lagt op til drama i det sidste kvarter af kampen.

Der opstod stillingskrig ved stillingen 20-20. VHK havde et par gange chancen for at bringe sig foran, men Althea Reinhardt og manglende præcision betød, at det i stedet var Stine Jørgensen, der brød dødvandet med et par scoringer til Odense.

VHK gav dog ikke op. Faktisk tværtimod. VHK udlignede og kom pludselig foran. Dermed var det Odense, der var voldpresset sidst i kampen.

Med et minut igen scorede VHK til 23-24 - og dermed skulle Odense score.

Desværre fik Moa Högdahl en to-minutters udvisning, og det gjorde betingelserne lidt lettere for hjemmeholdet, som lykkedes med at udligne til 24-24. VHK havde dog stadig 10 sekunder til at lukke kampen. Det lykkedes at få spillet Amalie Grøn relativt fri, men hun kunne ikke passere Althea Reinhardt i sidste sekund.

24-24 sluttede den ordinære kamp - og dermed skulle der forlænget spilletid til.

Odense strammede grebet

I den forlængede spilletid tog Odense straks teten. VHK svarede igen, men så var det som om, at gæsterne strammede grebet. VHK kunne ikke finde offensive løsninger og sled gevaldigt med at komme til chancer.

Efter de første fem minutter førte Odense med et enkelt mål.

VHK fik chancen for at udligne i anden halvleg af den forlængede, men det lykkedes ikke. I stedet fik Odense bragt sig foran med to mål, og så blev det svært for VHK.

Stine Andersen tændte håbet med en reducering et minut før tid, men Odense lukkede kampen med endnu en scoring og vandt 28-26.

Dermed må VHK for andet år i træk sige farvel til pokalturneringen i kvartfinalen - og for andet år i træk efter forlænget spilletid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Viborg FF For abonnenter

En Viborg-dreng vender hjem iført Skive-trøjen

Annonce