Annonce
Viborg

Drama på Dramaskolen - leder forlader jobbet i protest

Lederen af Viborgs dramaskole, Anders Wadsholt, forlader med øjeblikkelig virkning sit job. Foto: Flemming Sørensen
Anders Wadsholt forlader Viborgs dramaskole efter 15 år ved roret.
Annonce

Viborg: Da Anders Wadsholt kunne se sig selv på forsiden af Viborg Stifts Folkeblad i fredags under overskriften “Sim salamander og fem elefanter”, var det som tryllekunstner, han stillede sig frem. Men samtidig med at han underholdt og tryllebandt børn og forældre i Bjerringbro, havde han en hemmelighed i ærmet, som han ikke afslørede: Efter femten år som leder af Dramaskolen i Viborg forlader han nemlig sit job i utide - og i protest.

- Jeg var blevet varslet fra Viborg Kommune, at jeg fra årsskiftet skulle gå ned på halv tid. Og det hverken kan eller vil jeg acceptere. Det gør mig ondt for de mange børn og unge, jeg havde glædet mig til at tage imod efter sommerferien - jeg håber, kommunen finder en løsning, så de stadigvæk kan komme til drama, men det bliver uden mig, fortæller Anders Wadsholt, som er blevet fritstillet resten af sin ansættelsesperiode.

Opsigelsen kommer som kulmination på længere tids turbulens omkring dramaskolen, som i de sidste tre år har været en del af Kulturskolen Viborg.

Annonce

Selvtillid

- Jeg er oprigtigt ked af at forlade den dramaskole, som har været en del af mit liv de sidste femten år. Men de vilkår, kommunen har tilbudt mig, kan jeg ikke acceptere - og jeg har derfor sagt mit job op og er begyndt at lede efter noget andet, konstaterer Anders Wadsholt.

Mere end tusind børn og unge har været gennem et eller flere forløb på dramaskolen i de år, Anders Wadsholt har stået for den. De har lavet teaterforestillinger, lært en hel masse - og ikke mindst opnået en masse selvtillid af at stå på en scene over for andre mennesker.

Som så meget andet har dramaundervisningen været lukket ned på grund af corona - og mange børn og forældre havde glædet sig til, at børnene endelig kunne komme i gang igen efter sommerferien.

- For så vidt er det ok, at man ville sætte mig ned på halv tid. Jeg kan bare ikke acceptere det. Og jeg er især bekymret for, hvad der nu skal ske med børnenes drømme - for det er dem, det først og fremmest handler om, siger Anders Wadsholt.

Annonce

Forestillinger

- Jeg føler en overvældende taknemlighed over for alle, der har spillet en rolle i forhold til dramaskolen i de femten år. Børn, forældre, personale og frivillige. Lige nu synes jeg, det er træls, men jeg er også lettet. Men jeg har det næsten, som om der er en, der er død.


Jeg er oprigtigt ked af at forlade den dramaskole, som har været en del af mit liv de sidste femten år. Men de vilkår, kommunen har tilbudt mig, kan jeg ikke acceptere - og jeg har derfor sagt mit job op og er begyndt at lede efter noget andet

Anders Wadsholt


Mere end 50 forskellige forestillinger med børn på scenen er det blevet til i løbet af Anders Wadsholts tid på dramaskolen. Mange af forestillingerne har han fået lov til at bearbejde til scenen af de forfattere eller filminstruktører, som stod bag forlæggene.

Ikke mindst er han stolt af, at han fik lov til at omsætte en af Nils Malmros’ film til teater – og at Malmros selv kom til premieren I Viborg.

Anders Wadsholt er selv aktiv som både musiker og tryllekunstner og har arbejdet flere år i Cirkus Baldoni, inden han blev ansat i Viborg. Han er uddannet fra blandt andet den russiske stats cirkusskole.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Viborg Kommunes kulturchef Steen Lindgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce