Annonce
Sport

Drama til sidste fløjt - Viborg HK-profil forudser vilde semifinaleopgør

Kristina Jørgensen ser frem til DM-semifinalerne. VHK-profilen har blot en enkelt gang tidligere prøvet at spillet med i de afgørende medaljekampe. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Kristina Jørgensen har allerede prøvet meget i sin håndboldkarriere, men det er stadig forholdsvist nyt for hende at spille medaljekampe i den danske liga. Hun glæder sig derfor rigtig meget til de afgørende kampe - og har en stor tro på sig selv og på Viborg HK.

Håndbold: Kristina Jørgensen er efterhånden en relativt erfaren spiller.

Trods sine endnu blot 23 år har hun allerede massiv erfaring fra den danske liga, ligesom hun har spillet flere slutrunder med det danske landshold - og også snuset til europæisk håndbold med Viborg HK.

Men der er endnu noget, som hun er forholdsvis grøn i - og det er DM-semifinaler og medaljekampe.

Annonce

Hun har godt nok vundet to gange DM-bronze med klubben, men det var kun tilbage i debutsæsonen 2017/2018, at det skete efter at have deltaget i selve den afgørende del af slutspillet.

Sæsonen efter glippede VHK nemlig de afgørende kampe, og i sidste sæson kom bronzemedaljen i hus på skrivebordet, da sæsonen på grund af corona blev afblæst, inden man nåede så langt.

Og derfor er det også noget særligt for hende at se frem til den semifinaleserie mod Herning-Ikast, som begynder onsdag aften.

Hun ville faktisk gerne have taget fat på serien allerede kort efter det afsluttede puljespil, men er på den anden side glad for, at VHK og de øvrige klubber lige har haft en uges tid til at lade op og måske få flere spillere klar til de afgørende kampe.

- Jeg tror, at en semifinale altid vil give lidt ekstra kriller i maven - også selv om man har prøvet det mange gange. Det er bare noget specielt. Det er de her kampe om medaljer, som alle ønsker, og det er det fedeste ved at spille håndbold, sagde Kristina Jørgensen, da hun forleden var med i folkebladets podcastmagasin VHK-update.

- Det bliver megafedt, og jeg glæder mig helt vildt. Det er kulminationen på en lang og underlig sæson uden tilskuere i hovedparten af den. Og det er det, som vi har kæmpet for og trænet til, sagde hun.

Det gjorde ondt på hende, at det i sidste uge stod klart, at der alligevel ikke måtte komme tilskuere til semifinalerne, men hun er klar til at kæmpe for at holde sæsonen i live så længe, at der måske kan nå at komme tilskuere ind til de afgørende kampe.

Tæt felt

Semifinalefeltet består udover Viborg HK af Team Esbjerg, Odense og Herning-Ikast - og hvor der tidligere har været forholdsvis klare favoritter i semifinalerne, så tegner det i år mere spændende end længe.

VHK-profilen ser nemlig ikke nogle hold, som i denne sæson stikker voldsomt ud i hverken den ene eller den anden retning.


Jeg tror, at en semifinale altid vil give lidt ekstra kriller i maven - også selv om man har prøvet det mange gange. Det er bare noget specielt. Det er de her kampe om medaljer, som alle ønsker, og det er det fedeste ved at spille håndbold

Kristina Jørgensen, Viborg HK


- Det er ualmindeligt tæt. Det bliver nogle vilde kampe, da alle fire hold har leveret en god sæson på forskellig vis, siger Kristina Jørgensen, som blandt andet anerkender, at Herning-Ikast, som er VHK's semifinalemodstander, har holdt sig i live i alle tre turneringer og derfor også deltager i final 4 i EHF European League i denne weekend, ligesom holdet altså også er videre til final 4 i den danske pokalturnering.

Samtidig er hun overbevist om, at verdensstjernerne fra Odense og Team Esbjerg også nok skal være der, når det hele spidser til.

- Det bliver spændende, men jeg håber, at vi med vores unge mandskab og med måden, som vi spiller på, kan være med i kampen om de sjove medaljer, siger hun.

Annonce

Skal løbe stærkt

VHK skal i første omgang forsøge at spille sig forbi Herning-Ikast i den ene DM-semifinale.

Indtil videre har de to klubber mødt hinanden tre gange i denne sæson - og stillingen er foreløbig 2-1 til Herning-Ikast, som tilmed har den fordel, at holdet har hjemmebane i en eventuelt tredje semifinale.

- Vi har haft både gode og dårlige kampe mod Herning-Ikast i denne sæson. Men det bliver tæt, og det kommer til at handle om, hvem der er cool nok til at turde afgøre det til sidst. For jeg tror, at det først bliver i de sidste 15-20 minutter, at de her kampe bliver afgjort, siger VHK-profilen, som ellers peger på, at det er velkendte dyder, som skal give VHK den samlede sejr.

Nemlig, at VHK får et meget kompakt forsvar, hvilket giver Anna Kristensen gode forudsætninger i målet og åbner for, at VHK kan løbe stærkt fremad banen.

- Vi er et ungt hold, og vi kan godt lide at løbe, hvilket vi skal vise. For vi ved, at vi kan være svære at følge med, hvis vi gør det godt i i forsvaret - for gør vi det, så går det stærkt den anden vej, siger Kristina Jørgensen, som dog afslører stor respekt for Herning-Ikast.

Annonce

Har udviklet sig skridt for skridt

Kristina Jørgensen har været med på en stor del af den rejse, som har bragt VHK tilbage i en position, hvor klubben selv tør tale om, at man er tilbage blandt de klubber, som kæmper om guld og deltagelse i Champions League.

Og dermed har hun også set en klub og et hold, som skridt for skridt og år for år har udviklet sig i en periode, hvor mange af spillerne har været de samme, men hvor spillet og udtrykket er blevet skærpet mere og mere.

- Det har man set i denne sæson, hvor vi ikke har haft så mange udsving, som vi har haft tidligere. Vi har ikke haft de her flops, hvor vi var virkelig dårlige. Så vi har et mere solidt koncept - selv om vi stadig er unge, siger bagspilleren, som også mener, at VHK har bevist, at man trods ungdom og et lidt mindre budget godt kan spille med blandt de bedste.

- Vi er unge, men vi tror på os selv, og vi har selvtillid nok til at tro på, at vi kan spille med helt fremme, siger hun.

VHK er på mange måder nået langt, men Kristina Jørgensen tror stadig på, at holdet har flere udviklingslag i sig.

- Jeg håber da, at vi kan vinde det hele i år, men vi ved også godt, at de andre hold er gode. Jeg tror på vores hold i år, men jeg håber da også, at vi kan blive ved med at udvikle os, så vi kan toppe i flere sæsoner, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce