Annonce
Viborg HK

Drama: VHK redder point i sidste sekund

Der var drama for alle pengene i Vibocold Arena onsdag aften. Foto: Johnny Pedersen
Der var drama for alle pengene i Vibocold Arena, da Viborg HK og Silkeborg-Voel delte de to point mellem sig. Det lignede at gæsterne ville snuppe begge point, men VHK fik udlignet i sidste sekund.
Annonce

Viborg: Defensivt kom VHK godt fra start. Ida-Marie Dahl brød Silkeborgs første angreb, mens Line Haugsted leverede en flot parade kort efter. Gæsterne ramte stolpen bemærkelsesværdigt mange gange, og havde det generelt svært i det åbne angrebsspil. De to mål, som de havde scoret efter 10 minutter, var begge banket ind af topscorer Jane Schumacher på straffe.

VHK sprudlede ikke offensivt, men helt skidt var det heller ikke. De to VM-aktuelle bagspillere Moa Högdahl og Line Haugsted gik forrest i kampens indledning, mens Maria Fisker og Ida-Marie Dahl begge fik scoret på kontraen.

Silkeborgs succes i første halvleg afhang i høj grad af playmaker Jane Schumacher. Efter et par straffescoringer kom Josephine Nordstrøm ind på nummer tre og pillede pynten af topscoreren, som dog endte med at fortsætte ufortrødent derefter - hun noterede sig for syv scoringer alene i løbet af de første 30 minutter. Gæsterne fik sat fart i angrebsspillet, og hentede lidt ind på det firemåls-forspring, som VHK havde opbygget halvvejs i halvlegen. VHK's angrebsspil blev en anelse hakkende, men så tog Kristina Jørgensen taktstokken og nettede fire gange.

Silkeborg forsøgte sig med at spille syv mod seks i halvlegens afslutning, men det resulterede blot i, at Carin Strømberg kunne score i et tomt bur.

Efter 20 minutters spil lignede det, at Silkeborg ville komme tilbage, men VHK holdt stand og kunne gå til pause med en føring på tre.

Kampen i tal

Viborg HK - Silkeborg-Voel 27-27 (16-13)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for VHK: Kristina Jørgensen 8, Pauline Bøgelund 5, Moa Högdahl 4, Line Haugsted 3, Ida-Marie Dahl 2, Maria Fisker 2, Carin Strømberg 2, Madeleine Östlund 1

Udvisninger: 4 VHK, 2 Silkeborg-Voel

Tilskuere: 1422

Dommere: Karina Christiansen, Line Hesseldal Hansen

Annonce

Drama i slutminutterne

VHK kom blæsende ud efter pausen, og Kristina Jørgensen startede med at stige til himmels, hvorfra hun tæskede bolden i nettet. Pauline Bøgelund gjorde ligeledes det, hun er bedst til med to gode gennembrud, som resulterede i scoringer.

Men så sluttede festen. Filippa Idéhn begyndte at tage fra i gæsternes mål, og de skruede generelt godt og grundigt op for tempoet. Det afstedkom tekniske fejl på begge sider, men det var altså Silkeborg, som udnyttede tempoet til sin fordel.

De scorede, scorede og scorede, mens flere dommerkendelser gik deres vej. Med et kvarter igen bragte de sig foran, og derefter sad de konstant i førersædet.

VHK fik dog kæmpet sig tilbage, men der var generelt mange fejl. Med fem minutter tilbage udlignede Pauline Bøgelund og trak samtidig en to-minutters udvisning.

Det hjalp dog ikke meget, og Silkeborg skabte et hul igen. Med to minutter tilbage var udeholdet foran med to og havde bolden. Men så eskalerede dramaet.

Vestergaard sendte sine tropper frem i et absurd offensivt forsvar og fik hurtigt bolden.

Kristina Jørgensen sendte en vigtig udligning i kassen med 40 sekunder tilbage, og Silkeborg-Voel kørte derefter et langt angreb - og bragte sig foran med få sekunder igen. Dog kunne Viborg sende en lynhurtig bold op til Pauline Bøgelund, som gik ind fra højrefløj og bankede en udligning i kassen med et sekund tilbage af kampen.

Dramaet endte derfor 27-27.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce