Annonce
Sport

Drengedrømmens første spæde skridt

Sebastian Denius er indstillet på at arbejde hårdt for at opfylde sin drøm om at blive professionel fodboldspiller. Foto: Preben Madsen

På vej. Sebastian Denius er på vej til at opfylde drengedrømmen om at blive professionel fodboldspiller. Men trods flere minutter på førsteholdet tager han endnu intet for givet.

»Det er virkelig fedt. Det har jo været et stort mål for mig at træne med førsteholdet. Det er en smagsprøve på det professionelle liv, og det er den vej, jeg gerne vil gå«.

19-årige Sebastian Denius har taget den slagne vej gennem FK Viborg-systemet. Allerede som purung var han til prøvetræninger hos FK Viborg og stødte allerede til fra Kjellerup som U13-spiller. Herefter er det gået slag i slag, og i løbet af de sidste halvandet år er han gået fra sporadiske optrædeneder på reserveholdet til mere eller mindre fast træning med førsteholdstruppen og altså flere indhop på klubbens bedste mandskab.

»Det har været rigtig sjovt, at jeg er gået fra U19-fodbold og til at være med omkring førsteholdet, men jeg har en meget ydmyg tilgang til det. Der er mange ungdomsspiller, der lige lyser op, men er væk igen måneden efter. Så jeg beholder i hvert fald begge ben på jorden og tager det stille og roligt,« siger Sebastian Denius, der i sin ungdomskarriere ikke var blandt holdets mest lysende stjerner, men lå måske lige i niveauet under.

Annonce

»Jeg har en drøm om at blive fodboldspiller og den følger jeg. Det kan godt være, at jeg har været et stykke efter nummer et og to, da jeg ikke lige havde størrelsen med mig, men så må man jo arbejde endnu hårdere,« siger Sebastian Denius.

»Inde i mig selv har jeg måske også en iver efter at bevise, at jeg godt kan, selv om jeg måske ikke er den største på banen. Det, jeg har nået nu, er kun et lille step på vejen, så jeg vil stadig arbejde hårdt og håbe på, at det kan blive til endnu mere,« siger han.

Sebastian Denius vender flere gange i interviewet tilbage til hans beskedne størrelse rent fysisk. Det er en ting, som han virkelig kan mærke, når han træner og spiller blandt seniorspillerne, men han har også været blandt de mindste som ungdomsspiller.

»Jeg har mærket det rigtig meget. Især i de år, hvor jeg var førsteårsspiller, så min størrelse har haft stor indflydelse på, hvordan jeg spiller i dag. Jeg kan ikke skubbe de andre væk, så jeg må tænke et skridt længere frem og tænke hurtigere, så jeg skiller mig ud på den måde,« siger offensivspilleren, der er ved at arbejde nogle kilo muskelmasse på kroppen.

Er i dialog

Sebastian Denius er tilknyttet Viborg FF på en bibeskæftigelseskontrakt, da han stadig er i gang med at færdiggøre sin HHX-uddannelse. Og ifølge sportschef Ole Nielsen har klubben en god dialog med den offensivt betonede midtbanespiller.

»Det er glædeligt, at vi har de her unge spillere, der stille og roligt begynder at nærme sig A-truppen. For det er jo noget, som vi virkelig ønsker. Vi synes, at han er spændende, og derfor er vi selvfølgelig også i dialog med ham,« siger sportschefen, der ser flere positive kompetencer hos Sebastian Denius.

»Han er en teknisk meget dygtig spiller, der udmærker sig med sin fart og sine udfordringer. Men det er klart, at han også har mange ting, som han stadig skal fylde på. Blandt andet skal han blive fysisk stærkere, og han skal vænne sig til et højere tempo,« siger Ole Nielsen.

Sebastian Denius er også tilfreds med den ordning, som han har med Viborg FF.

»Jeg har nogle gode snakke med blandt andre Ole Nielsen, og jeg håber, at vi kan finde ud af noget på et tidspunkt. Jeg føler, at træneren tror på mig. Så jeg har det rigtig godt. Så mit mål er da, at jeg måske kan få en fuldtidsaftale på et tidspunkt,« siger han.

Han er i gang med sidste år på HHX-uddannelsen og erkender, at det kræver en stram planlægning, hvis han både skal passe skole og lektier samtidig med, at han træner med førsteholdet, spiller reserveholdskampe, U19-kampe og ofte er med i førsteholdstruppen til kampene.

»Det handler blandt andet om, at jeg skal have planlagt alle mine afleveringer, så jeg ikke kommer bagud. Men inderst inde handler det jo om, at jeg skal spørge mig selv, om det virkelig er det her, jeg vil. Og det er det. Jeg ser det som en fremtid for mig at gå fodboldens vej, så det vil jeg lægge hårdt arbejde og tid i,« siger han.

»Jeg har jo siddet på tilskuerpladserne og sagt, at det en dag var mig, der kom til at løbe dernede. Nu er jeg pludselig med dernede, og det giver helt klart blod på tanden,« siger han.

Og hvor målet inden sæsonen var at få nogle indhop, så er målet nu udvidet til, at han håber på at finde vej til startopstillingen i nogle af efterårets kampe.

Annonce
Viborg For abonnenter

Viborg-virksomheder har fået godt en halv milliard kroner i corona-kompensation: Se listen over, hvem der har fået mest

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Åbent brev til Viborg og Skive byråd: - Undskyld, men den beregning må I altså længere ud på landet med

Viborg For abonnenter

En stor, dyr klump og dens lille, historiske nabo: To bygninger med endnu uvis fremtid på Vinkelvej

Erhverv

Formand: Nye varmepriser meldes ud sidst i næste uge

Kultur For abonnenter

Iben kom hjem fra Canada i to måneder for at holde skibet flydende

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Viborg FF For abonnenter

Bedste mand spiller, siger træneren om den spændende målmandsduel i Viborg FF. Men hvem er så det? Banen er kridtet op

Viborg FF

Nu skrues der op for sværhedsgraden - Viborg FF-chef forventer ubehagelig test mod FC Nordsjælland

Viborg

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Kultur For abonnenter

Ny mand i spidsen for Viborg-museum har ikke forstand på kunst: - Min ambition er at gøre museet mere kendt

Alarm 112 For abonnenter

Grimt at kigge på og dyrt at få fjernet: Det vælter ind med anmeldelser om graffitihærværk - politiet vil vise, at det ikke betaler sig

Viborg

Herpesvirus lukker hestestalde i Viborg

Annonce