Annonce
Viborg

Drone fandt læk på fjernevarmenettet

Dronen, der med sit termofotograferingsudstyr afslørede lækagen på fjernvarmenettet i den nordøstlige del af Viborg. Foto: Viborg Fjernvarme
Der har i en længere periode været et tab af vand i fjernvarmenettet i den nordøstlige del af Viborg by. Viborg Fjernvarme fandt lækagen ved hjælp fra en drone med et varmefølsomt kamera.
Annonce

Viborg: I begyndelsen af december kunne borgere i området nord for Gl. Skivevej og øst for H.C. Andersens Vej sandsynligvis fornemme en summende lyd fra luften.

Det var Viborg Fjernvarme, der havde sendt en drone i luften for at finde en lækage på fjernvarmenettet, efter først at have forsøgt sig uden held med varmesøgende udstyr på landjorden.

- Det er nu tredje gang, vi har gjort brug af droner med termofotograferingsudstyr, og alle tre gange med stor succes, siger direktør for Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard.

På termofotografierne var det tydeligt, at lækagen befandt sig i en ubemærket baghave på Nørremøllevej. Her tabte fjernvarmenettet 10 kubikmeter vand i døgnet. Lækagen er nu blevet stoppet, og Viborg Fjernvarme melder om stabil drift på fjernvarmenettet.

Rent faktisk kan forbrugere selv være med til at opdage lækager på fjernvarmenettet, for oplever man, at det er svært af få koldt vand ud af den kolde hane, kan det skyldes læk i fjernvarmenettet i nærheden. Det lækkede vand er varmt og kan i nogle tilfælde opvarme det kolde brugsvand i nærheden, selvom det løber i et helt andet net.

- Vi håber, forbrugerne vil hjælpe os med at være opmærksomme på uregelmæssigheder som i dette tilfælde, eller hvis de oplever tab af vand eller varme og give os besked, hvis det sker. Så kan vi nemlig mere effektivt sikre et velfungerende fjernvarmenetværk, siger Morten Abildgaard.

Omkostningen ved at sende en drone i vejret for at finde læk er tjent hjem igen i løbet af få måneder i forhold til, hvis vandet blev ved med at fosse ud af systemet.

Det termiske foto af den del af det nordøstlige Viborg, hvor lækagen blev fundet. Foto: Viborg Fjernvarme
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce