Annonce
Debat

Du er hele regionens formand, Anders Kühnau. Vis det!

Redaktionschef Kristian Wesenberg Andersen
Annonce

Indimellem kan det være svært at finde en grimasse, der kan passe, og lige nu er det helt ærligt vanskeligt at finde ud af, om man skal grine eller græde af det teaterstykke, vores nye regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er i gang med at opføre for åbent tæppe i forbindelse med de besparelser på regionens sygehuse, der skal eksekveres.

Det handler om noget så alvorligt som vores allesammens helbred, ve og vel. Det handler om sundhed, tryghed og velfærd, og det handler om, at der skal være en god balance i, hvor de forskellige specialer placeres. Både i forhold til, hvad der giver bedst mening for at give borgerne i hele regionen den bedst mulige og mest kompetente hjælp og behandling - men også rent geografisk.

Politikerne i regionsrådet har en bunden opgave i at finde besparelserne, og det er utvivlsomt både en vanskelig og ikke særlig sjov opgave, for uanset hvad, de beslutter, vil de blive upopulære i enten øst, vest eller midt i regionen.

Når det så er sagt, så synes jeg, at vores nyvalgte regionsrådsformand spænder ben for sig selv, når han nu vender på en tallerken i forhold til besparelserne på sygehuset i Viborg.

Politikerne i regionsrådet førstebehandlede i onsdags næste års budget med de indlagte besparelser, som vil ramme Viborg Sygehus rigtig hårdt. Blandt andet er det planen, at urinvejskirurgien skal flyttes fra Viborg til Holstebro, ligesom vi her i byen også står til at miste karkirurgien og operationer for brystkræft.

Til gengæld var det planen, at Viborg Sygehus ville få tilført neurologien - altså specialet for sygdomme i hjernen og centralnervesystemet, men det er her, Anders Kühnau nu har lyttet så intenst til kritiske røster fra vest, at Viborg Sygehus bliver straffet endnu hårdere, end der oprindeligt var lagt op til.

For pludselig mener regionsrådsformanden alligevel ikke, at neurologien skal til Viborg. Den skal i stedet forblive i Vestjylland sammen med behandlingen for blodprop i hjernen.

Det er som udgangspunkt god stil at lytte til argumenter fra både tilhængere og modstandere - og måske sågar erkende, at man ud fra argumenterne er blevet klogere og derfor har ændret holdning. Men det er ikke god stil ikke at have et alternativ til Viborg. En luns af noget andet. Det handler om en region i balance. En hel region.

Det lokale regionsrådsmedlem Ib Bjerregaard (V) foreslår, at man dropper planerne om at flytte urinvejskirurgien væk fra Viborg. Hvordan mon resten af regionsrådet modtager det forslag?

Som regionsrådsformand er Anders Kühnau netop dét - formand for Region Midt. HELE regionen. Gad vide om personalet på Viborg Sygehus og borgerne i og omkring Viborg synes, at Kühnau i denne spareøvelse viser, at han er klar til at kæmpe for netop dem? Jeg tror, jeg kender svaret.

Det er beviseligt, at sygehuset i Viborg gennem de seneste seks år har stået for godt og vel en tredjedel af alle besparelserne på sygehusene i hele regionen, selvom hospitalet i Viborg blot udgør 15 procent af regionens samlede sygehusvæsen.

682 millioner kroner er der i alt blevet sparet, og sygehuset i Viborg har stået for de 230 millioner kroner. Og nu rammes vi altså hårdest igen. Sygehuset i Viborg står til at skulle skære 250 fuldtidsstillinger!

Det er en ommer Anders Kühnau. Du er hele regionens formand. Vis det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce