Annonce
Viborg

Dybt berørt Rohde: - Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal mene om det seneste døgn

Jens Rohde og Zenia Stampe (B). Folketingsmedlemmerne samlet til åbningsdebat i folketingssalen på Christiansborg, torsdag den 8. oktober 2020. (Foto: Martin Sylvest)
Jens Rohde fortæller med bævende stemme, at han er dybt berørt af Morten Østergaards afsked som Radikale Venstres politiske leder.
Annonce

Viborg: En tydeligt berørt Jens Rohde var torsdag direkte igennem på P1 i programmet "Tal til mig".

Alene hans stemmeføring vidnede om, at Morten Østergaards afgang som politisk leder hos Radikale Venstre er forbundet med stærke følelser hos den viborgensiske folketingspolitiker.

- Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal mene om det seneste døgn, udover at jeg har det ad helvede til ligesom alle andre. Det kan jeg ikke løbe fra, sagde han blandt andet til værten Iben Maria Zeuthen.

- Man skal være en led og en kynisk bastard, undskyld mit sprog, hvis ikke man sidder og tænker på Morten og hans familie. Og man sidder og tænker: Var det det værd? Det kan man ikke svare på i øjeblikket, det kan kun eftertiden vise, sagde Jens Rohde.

Han roste desuden sagens hovedperson Lotte Rod:

- Lotte er et helt ufatteligt, gennemført ordentligt menneske, og jeg har haft mange samtaler med hende i denne proces. Ikke på noget tidspunkt har hun forfaldet til at beskrive hændelsen eller fortælle, hvem det er. Det er hun ikke kommet i nærheden af. Det viser, hvor ordentlig hun er. Men det skaber bare en situation, at den starter i det offentlige rum, og det har vi jo aldrig prøvet før. Selvfølgelig er der nogle journalister, som spørger os, om vi har styr på vores egen sag. Og når den snebold ruller, så ved man godt, at "you can run, but you can't hide". Men derfor er det stadig lige rædselsfuldt.

Han understregede desuden, at det er urimeligt at se, hvad der dagen derpå skrives af kommentarer til Lotte Rod.

Man kan høre udsendelsen her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Mand dømt for groft hjemmerøveri i Skals: Vækkede 88-årig, slog hende og sprøjtede hårlak i ansigtet på hende

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Viborg FF

Lyt med: Nyt podcastformat - VFF-update - om ansættelsen af Lars Friis og VFF's transfervindue

Alarm 112 For abonnenter

Bordelrøveren havde flere skumle planer i tankerne: Ville begå hjemmerøveri mod ældre rigmænd i Overlund

Annonce