Annonce
Bjerringbro

Dykkerklub gik i åen efter affald

Dykkerklubben undersøgte området fra Møllebækbroen til Bjerring Bro, hvor både kanophalerpladsen og Sol- og vandtrappen ligger, og hvor der er flest gæster tæt ved åen. Foto: Uffe Salomonsen
Bjerringbro Dykkerklub deltog i den årlige affaldsindsamling ved at dykke efter affald i Gudenåen i Bjerringbro.

Bjerringbro: Bjerringbro Dykkerklub trak i det fulde udstyr og sendte både gummibåd og dykkere ud på og under Gudenåens overflade for at samle affald, da der lørdag formiddag var affaldsindsamling i Bjerringbro.

To hold med hver to dykkere plus en gruppe hjælpere fra dykkerklubben var klar til at samle affald op fra åens bunddynd fra Møllebækbroen til Bjerring Bro og Sol- og vandtrappen hen over formiddagen.

Formanden for Bjerringbro Dykkerklub Tommy Schøler-Troelsen fulgte med i dykningen. Foto: Uffe Salomonsen

Her forventede dykkerklubbens formand Tommy Schøler-Troelsen mest, at dykkerne ville støde på dåser, flasker, cykler og måske en indkøbsvogn.

Annonce

- Sidste gang vi dykkede efter affald her i Gudenåen fandt vi jo et par granater, så det var dramatisk. Men det regner jeg nu ikke med denne gang, sagde Tommy Schøler-Troelsen.

God mening

En af dykkerklubbens faste udflugter plejer at falde sammen med den årlige affaldsindsamling, så normalt kan det ikke lade sig gøre for klubben at være med.

Men for et par år siden var man ude at dykke efter større ting som indkøbsvogne og andet stort som børn og unge, der sprang i vandet fra broerne, kunne ramme. Og det var altså her, man stødte på de kasserede granater.

- I år er der på grund af coronaen ikke mulighed for de ellers faste udflugter, og så gav det god mening at være med ved affaldsindsamlingen, sagde formanden.

Det er en større udstyrspakke der skal til, når man skal dykke. Mindst 30 kilo udstyr skulle med i vandet for dykkerne her fra Bjerringbro Dykkerklub. Foto: Uffe Salomonsen

- Det affald, der findes her, har det jo med at ende, hvor vi oftest dykker - nemlig i havet. Så det giver rigtig god mening, og det er i en god sags tjeneste, at vi får ryddet det stykke her, hvor der kommer flest gæster, sagde Tommy Schøler-Troelsen.

Annonce

Stærk strøm

På en klar dag uden nedbør var sigtbarheden ikke det store problem i vandet, når først dykkerne havde fået bakset sig selv og det mindst 30 kilo tunge udstyr ud i vandet. Til gengæld var strømmen stærk, lød det.

Der er liv på bunden. Vistnok en krebs af en art. Foto: Uffe Salomonsen

- Strømmen er godt nok vild. Jeg har begge knæ på bunden for at stå fast lige nu, og jeg glider stadig med strømmen, lød det fra en af dykkerne, der var kommet under vandet under Møllebækbroen.

Annonce

En controller og et låg

Planen var at følge begge bredder ind mod Bjerring Bro og Sol- og vandtrappen og få smidt mindre affald ind på land eller i de medbragte poser - eller hvis det var en større omgang op i den gummibåd, der agerede følgebåd.

Første fund fra bunden: En art fjernstyrings-controller. Foto: Uffe Salomonsen

Det forlød, at der lå en cykel under overfladen lidt længere henne, men i starten blev det ikke til de store ting. En slags fjernstyrings-controller - måske til en drone eller en fjernstyret bil - og låget til en malerspand kom op som det første. Og så var der liv på bunden - en sprællevende krebs ellers nogen lignende på cirka 10 centimeters længde kom med op til overfladen for at blive sluppet fri igen.

Her ses affaldet fra åen efter endt indsamling. Foto: Tommy Schøler-Troelsen

Dykkerklubben, der har omkring 40 medlemmer fra særligt Bjerringbro, Ulstrup og Langå men også fra Hinnerup-kanten, regnede altså med et par timer under overfladen, inden der blev gjort status.

Annonce

75 samlede ind på land

Banegårdspladsen var lørdag desuden base for den landbaserede affaldsindsamling i Bjerringbro i anledning af naturfredningsforeningens årlige indsamling. Her stod Bjerringbros bypedeller for at sende 75 frivillige ud i Bjerringbro og omegn med affaldsposer og gribetænger fra om formiddagen.

Ved banegården var der blandt andet indleveret denne lydpotte, der har set bedre tider. Foto: Uffe Salomonsen


Det affald, der findes her, har det jo med at ende, hvor vi oftest dykker - nemlig i havet. Så det giver rigtig god mening, og det er i en god sags tjeneste.

Tommy Schøler-Troelsen, formand for Bjerringbro Dykkerklub.


Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Sport

Sommerbrag i stadionhallen: Viborg tildelt Super Cup-værtskab

Erhverv

Sommerhus-debat rammer ikke regnskabet: Luksushuse.dk har fremgang som aldrig før

Alarm 112 For abonnenter

Rasmus Paludan frifundet i sag om ulovlig afbrænding: En sofa blev futtet af i haven i Rødkærsbro

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Endnu en anmeldelse om høj musik fra en Soundboks midt om natten

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Viborg For abonnenter

Se de voldsomme billeder: Massiv fiskedød i Sønder Mose

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Annonce