Annonce
Kultur

Indehaver tør endnu ikke åbne Dyrebakken - frygter for sin egen sundhed

Det vrimler med dyrebørn på Dyrebakken. Her er det et par af Inger Bachs haleløse killinger, der er af racen Manx-katte. Foto: Christine Krüger Hansen
Selvom Inger Bach elsker at få besøg og vise sine mange dyr frem, venter hun lidt endnu med at åben op for besøgende.
Annonce

Bjerringbro: Mens mange af landets zoologiske haver, museer samt andre forlystelsessteder begynder at åbne i denne uge, vælger Inger Bach at holde Dyrebakken, der ligger på Borrevej ved Nøddelund, lukket lidt endnu.

På nuværende tidspunkt plejer Dyrebakken at tage imod besøg fra folk, der ringer og laver en aftale, men i år får de stadig nej.

- Folk er begyndt at ringe og spørge, men vi venter lidt endnu, siger Inger Bach, der både regner sig selv og sin mand, Hans som værende i risikogruppen for at få corona.

Derfor har Inger Bach heller ikke været meget udenfor matriklen længe

- Nej, jeg har ikke været i Bjerringbro og handle siden slutningen af februar, siger hunr der heldigvis får hjælp af sine sønner, så ingen på Dyrebakken går sultne.

Foruden Hans og Inger Bach er der nemlig et større menageri af dyr, der skal fodres, og bestanden er ikke blevet mindre i løbet af de sidste måneder.

De elsker at ligge tæt sammen og sove i papkassen. Killingerne har to forskellige mødre, men de passes alle af den samme kattemor. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce

Dyrebørn

Mens der alligevel ingen gæster har været på Dyrebakken, har Inger Bach fået hjælp til at bygge nye voliere og bure i det store maskinhus, og det har betyde,t at bestanden af især fugle er steget en anelse.

Side om side i de nye fine bure, hvor der er enormt højt til loftet bor påfuglene, de thailandske høns, blomsterhønsene, kalkunerne, kejserænderne - og ja - lidt flere høns.

Der er også blevet plads til kaninerne og marsvinene, der hygger sig med en masse grøntsager.

- Ja, lige bortset fra Sputnik. Han er den eneste kanin der løber frit omkring. Han er nok ovre ved gederne, der kan han godt lide at være, siger Inger Bach, der straks bliver mødt af højlydte mæhhh, da vi nærmer os.

Dyrebørn er der mange af - det er jo forår - og lige ved siden af fuglene har to af Ingers Bachs mange Manx-katte fået killinger. Kattene er haleløse og har et særdeles dejligt sind, hvilket gør dem meget kælne.

- Modsat en almindelig huskat så vil de her katte altid gerne snakke med fremmede, siger hun, og det har hun ret i, for uanset hvor man går hen på Dyrebakken, så er der altid en kat i nærheden, der gerne vil kæles med.

Annonce

Overvågning

Med den nye indretning i maskinhallen har Inger Bachs nye kænguru Daisy også fået nye og bedre forhold. Den eneste anke, hun har, er, at kænguruerne nu kun er indenfor.

- Efter det sidste tyveri har vi besluttet os for at holde dem inde, sætte overvågning op samt låse af hver aften, fortæller hun, der er ærgerlig over, at det er blevet nødvendigt.

Et lyspunkt er dog, at det viste sig, efter at Inger og Hans Bach havde fået Daisy, at hun ikke var alene. Inde i pungen var der en lille unge, og den er blevet så stor nu, at den med jævne mellemrum hopper ud for at undersøge verden nærmere.

- Der går nok nogle uger endnu før jeg åbner op for gæster, men jeg har svært ved at dy mig, siger Inger Bach, der denne dag, hvor allerede halvdelen af dagen er gået med at fodre de mange dyr, satser på at plante en masse blomster i den store have.

- Ja, tiden går unægtelig herude. Men det er dejligt at have noget at lave, siger hun med et smil.

Også udenfor er der dyrebørn. Inger Bach har fået får af typen Cameroun, der er fra Sydafrika. foto: Christine Krüger Hansen
Inde i den store maskinhal er der blevet bygget nye burer til fuglene - her er det kejserænder. Foto: Christine Krüger Hansen
En af Manx-kattene tager sig et hvil i solen. Foto: Christine Krüger Hansen
Alpaka-hannen holder et vågent øje med Inger Bach, da vi går forbi. Det kunne jo være, at der faldt noget af. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce