Annonce
Viborg

Dyrepark - uden ballade

Stine Damborg Hust og hendes politiske kolleger i klima- og miljøudvalget satser stadig på en bynær dyrepark.
Klima- og miljøudvalget i Viborg Kommune har stadig en ambition om, at der bynært skal etableres en dyrepark, men balladen skal tages i opløbet.

Viborg: - Og, øh..., så vil vi på forhånd sikre os, at en dyrepark etableres et sted, som ikke på forhånd møder stor modstand, siger Stine Damborg Hust, konservativ formand for klima- og miljøudvalget under Viborg Byråd.

Tanken om at lave en bynær dyrepark er ikke ny. Viborg Stifts Folkeblad skrev om ideen, som Stine Damborg Hust har udklækket, første gang i september 2019. Reaktionerne var stort set kun positive, og det blev ikke skjult, at en fin placering kunne være Klostermarken.

Så blev det december 2020, og under en gåtur i området fortalte Stine Damborg Hust mere om tankerne og de reelle planer.

Annonce

Så kan det nok være, debatten tog til, og særligt mænd med interesse for at køre på mountainbike kritiserede planerne voldsomt.

Klima- og miljøudvalget satte planerne på pause, men embedsmændene og naturfolkene med tilknytning til rådhuset fik en ny arbejdsopgave.

- Og den fik vi en orientering om på et møde i udvalget forleden. Det ser umiddelbar ud til, at det er vanskeligt at kombinere tankerne om en dyrepark med en eventuel statslig naturnationalpark, siger Stine Damborg Hust.

Udvalget vil så arbejde videre med begge ideer, men de skal ikke ad samme spor.

- En kommunal dyrepark kan nok hurtigere blive en realitet, hvorimod etablering af en naturnationalpark tager noget længere tid. Nu vil vi forsøge at finde en bynært område til en dyrepark. Et område, hvor vi ikke på forhånd vil møde stor modstand, siger Stine Damborg Hust.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce