Annonce
Viborg

Dyrt at tabe retssag om geotermi

Ross Engineering, der stod for borearbejdet i Kvols, kunne ikke gøres ansvarlig for problemer med mudder fra boringerne. Derfor har Energi Viborg tabt en erstatningssag. Arkivfoto: Morten Dueholm

Det har kostet Energi Viborg i omegnen af otte-ni millioner kroner at rejse erstatningssag mod borefirma, som man tabte. Det kritiserer kritiske varmeforbrugere.

Viborg: Det er for nemt for Energi Viborg, at man bare kan sende omkostningerne for voldgiftssagen mod borefirmaet Ross Engineering videre til fjernvarmeforbrugerne.

Det mener formanden for Komitéen af Kritiske Fjernvarmeforbrugere, Ole Jespersen, som i et læserbrev i dagens avis opregner, at ud over at Energi Viborg tabte sagen og dermed gik glip af en erstatning på 10 millioner kroner, har det kostet omtrent lige så meget at forberede og rejse sagen ved en voldgiftsdomstol.

Energi Viborg blev dømt til at betale omkostninger til Ross Engineering på cirka to millioner kroner. Oveni det kommer Energi Viborgs egne udgifter til voldgiftssagen på 1,5 millioner kroner. En uvildig rapport over mulighederne for at gøre et erstatningsansvar gældende over for borefirmaet løber op i andre 1,5 millioner kroner, og syns- og skønsforretning har ifølge Ole Jespersen kostet Energi Viborg to millioner kroner, og så er der udgifter i størrelsesordenen tre millioner kroner til det københavnske advokatfirma Bech Bruun.

Formanden for Energi Viborgs bestyrelse, byrådsmedlem Niels Dueholm (S), siger til det, at "når man taber en retssag, kan man altid se bagefter, at den skulle man ikke have rejst."

Mundtlig aftale afgørende

Og så tilføjer han, at nogle af udgifterne ville Energi Viborg også have haft, selv om man ikke havde rejst en erstatningssag.

- Når man har et tab på næsten 170 millioner kroner, som geotermiregningen løb op i, er det da vigtigt, at vi får klarlagt, hvad der er gået galt i forløbet. Så derfor ville vi eksempelvis under alle omstændigheder have haft en udgift på 1,5 millioner kroner til den uvildige rapport, der blev udarbejdet, siger Niels Dueholm.

Ole Jespersen skriver også i sit læserbrev, at Energi Viborg har været med i geotermiprojektets styregruppe lige fra begyndelsen, og at man derfor burde have vidst, at der lå en aftale om, at Ross Engineering ikke kunne gøres ansvarlig for problemerne med boremudder.

- Men det er simpelthen ikke korrekt. Der ligger ingen skriftlige aftaler om det, og det kom først frem under retssagen, at der lå en mundtlig - og kun mundtlig - aftale om det indgået af Viborg Fjernvarmes daværende direktør, der også var projektleder, indtil Energi Viborg overtog projektet, siger Niels Dueholm.

Annonce
Sport For abonnenter

Se videoanalyse og genlæs livebloggen: Viborg HK i total opløsning fik store stryg af lokalrival i første kamp om bronzen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Endelig hjemme: Nytorv duede ikke

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Alarm 112

Gasbrænder - igen-igen

Navne

Årets ærespris går til en flok, som hjælper tusinder gennem en livskrise

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Viborg

Togbus, aflysninger og ventetid: Langvarigt sporarbejde går ind i den sidste fase - få overblikket her

Sport For abonnenter

Hendes Viborg HK-farvel kommer nærmere: - Jeg har tit prøvet at skubbe det væk og sige, at det først er om lang tid, men det er det ikke længere

Alarm 112

Salgsklar hash lå pakket i 34 små sølvpapirkugler: Politiet slog til mod hashpusher i midtbyen

Viborg

Der blev sagt nej: Sagsøgte i geotermi-skandalen får ikke sagen prøvet ved Højesteret

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Rundt om Viborg

Spænding inden genåbning på søndag: Lokalt kulturtilbud forsøger sig for første gang efter to års corona-pause

Debat For abonnenter

Vigtige spørgsmål til dit lokale fjernvarmeværk!

Viborg FF

Jubel på Hald Ege Efterskole - fodboldhold hentede skolens første DM-titel nogensinde

Annonce