Annonce
Rundt om Viborg

Dyst om penge og prestige: Fire vækst-landsbyer i hård konkurrence

Rødkærsbro fik sidste år sin nye æbleskov. I år kan byen måske komme til at juble over udnævnelsen til Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Arkivfoto: Julie Goul Svendsen
Landsbyerne Løvskal, Rødkærsbro, Bjerregrav og Klejtrup er i år nomineret til titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune. De arbejder alle hårdt på at få flere tilflyttere.

Viborgegnen: Sidste år blev det Sparkær. Men i 2019 bliver Årets Lokalområde i Viborg Kommune enten Klejtrup, Bjerregrav, Løvskal og Rødkærsbro.

Det ligger fast efter, at kommunen har offentliggjort nomineringen.

Hidtil har dysten om at blive Årets Lokalområde i kommunen været uden et særligt fokus. Det har handlet om trivsel, sammenhold, initiativer, natur og miljø - og hvad, der ellers kan kendetegne et godt sted at bo.

Men som noget nyt har konkurrencen i år et tema, nemlig "Vækst og nye tilflyttere", og de fire kandidater har hver især indstillet sig selv med begrundelsen, at de er stærke og initiativrige på det område.

Annonce
Alle fire områder gør et stort arbejde med at udvikle deres lokalområder, og vi glæder os meget til at komme på besøg for at se, hvad de enkelte områder vælger at præsentere os for

Mette Nielsen (S), formand for byrådets landdistriktsudvalg

Længere rundtur

Konkurrencen foregår ligesom sidste år i regi af landdistriktsudvalget under Viborg Byråd.

I en pressemeddelelse i forbindelse med nomineringen skriver kommunen blandt andet:

"Vækst i lokalområderne er netop et af udvalgets indsatsområder, og udvalget ønsker derfor at sætte fokus på de gode initiativer, som borgerne i lokalområderne har iværksat for at skabe vækst. Konkurrencen har i år derfor til formål at synliggøre og anerkende de lokale initiativer, som - gerne på utraditionel vis - bidrager til flere tilflyttere. De fire ansøgninger viser, at områderne arbejder med vækst på fire forskellige måder, og der ligger et stort engagement og iderigdom bag."

Mette Nielsen (S), formand for landdistriktsudvalget, siger om valget af kandidater til Årets Lokalområde 2019:

"Vi har besluttet at vælge alle fire områder, som har søgt, så der venter en lidt længere festdag, end vi plejer, når landdistriktsudvalget skal rundt og besøge lokalområderne (ved tidligere år har der kun været nomineret tre kandidater - red.). Alle fire områder gør et stort arbejde med at udvikle deres lokalområder, og vi glæder os meget til at komme på besøg for at se, hvad de enkelte områder vælger at præsentere os for. Det plejer at være en fantastisk dag, og det bliver det helt sikkert også i år - og så endda med fire besøg på en dag".

Præmier til alle

Det bliver søndag den 1. september, landdistriktsudvalget besøger de fire kandidat-byer.

Hvert besøg er sat til at vare halvanden time. I løbet af de 90 minutter er det op til repræsentanter for henholdsvis Klejtrup, Bjerregrav, Rødkærsbro og Løvskal at overbevise udvalget om egne fortræffeligheder og om, hvorfor netop deres landsby i år skal løbe med titlen og præmien på 50.000 kroner.

Der er dog gevinstgaranti, idet politikerne i landdistriktsudvalget har besluttet, at de tre, der ikke vinder, får en delt andenplads og således også alle 25.000 kroner for at være med.

Sidste år løb Sparkær med titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce