Annonce
Sport

E-sport på vej til Viborg FF

Gamerne i Viborg får snart et sted at samles. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Der er computerspil på menuen, når Viborg FF til efteråret starter et e-sportshold. Mandag er der informationsmøde for interesserede spillere - og forældre.

Viborg: Rundt om bordet på Kirkebækvej sidder Jimi Holstebro, Markus Wendt og Arne Augustinussen. De er styregruppen bag Viborg FF's kommende e-sportsafdeling, der starter til efteråret.

Mandag den 10. september er der informationsmøde i VFF's lokaler på Kirkebækvej. Det er fra klokken 18.30, og styregruppen bag det nye tiltag håber, at der kommer både interesserede spillere og forældre.

- Vi har oplevet en efterspørgsel på et sted, hvor spillere kan mødes og træne. Så kom og hør, hvad vi vil i klubben, fortæller Jimi Holstebro.

Planen er, at der oprettes hold i uge 43 eller 44, hvor klubben vil have maskiner til rådighed til spillerne. CS:GO, Fortnite og Fifa bliver de spil, som kommer på menuen, og klubben har allieret sig med esportskonsulenter fra DGI og lokale frivillige ildsjæle.

De "gamere", som søger til klubben, bliver delt op i hold. Først i forhold til spiltype, dernæst niveau og sidenhen alder.

Annonce

Esport og gaming

Styregruppen bag det nye projekt understreger, at der er forskel på gaming og e-sport.

- Gaming er for mig, hvor man kommer hjem fra arbejde eller skole og kobler af med at spille computer. E-sport handler om at træne med en gruppe. Man forsøger bevidst at dygtiggøre sig. Der er et formål, mens gaming handler om at slappe af, forklarer Markus Wendt.

Chips, sodavand og energidrikke hænger for mange sammen med computerspil. Det skal der også være plads til i klubben, men træningen kommer også til at fokusere på sundhed.

For hvis man vil noget med sit spil, kan man ikke nøjes med de usunde varer. Derudover håber klubben at indhente erfaringer fra andre sportsgrene.

- Vi skal integrere sundheden i sporten. Det kunne blandt andet være ved at få en fysisk træner ind fra fodboldholdet, der kan give noget viden til spillerne, siger Jimi Holstebro.

Organiseringen af computerspil kan på sigt hjælpe de unge spillere, der tidligere har spillet løst og fast med vennerne.

- Vi begynder som en breddeklub, men kommer der nogle spillere, der kan tage skridtet op og få noget ud af deres spil, tager vi den derfra. Men kulturen omkring en klub kan medvirke til, at flere lærer om livet som e-sportspiller, så de har nemmere til at omstille sig, hvis talentet rækker til mere end breddesport, siger Markus Wendt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce