Annonce
Erhverv

Ebbes Krudt og Kugler mister pladsen på Feltbanen: - Vi undrer os over kommunen

Søren Gjørtz og Lars Jensen har i mange år solgt fyrværkeri fra Feltbanen i Viborg. Men i år er det slut, da Ørsted Telte har vundet pladsen efter et udbud. Arkivfoto: Morten Pedersen.
I mere end et årti har Ebbes Krudt og Kugler solgt fyrværkeri fra Feltbanen i Viborg. De havde også booket pladsen i år, men efter en hurtig udbudsrunde er pladsen gået til en forhandler fra Djursland.

Viborg: - Man kan ikke fortænke kommunen i at ville tjene penge. Det er mere måden og tidspunktet, der undrer os.

Lars Jensen, der sammen med Søren Gjørtz står for fyrværkerisalget hos Ebbes Krudt og Kugler, er ikke ligefrem imponeret over kommunens valg med at bringe byens fyrværkeripladser i udbud.

Allerede i november sidste år fik Ebbes Krudt og Kugler i en mail grønt lys til, at man kunne bruge Feltbanen i 2019 – ligesom man har gjort hvert eneste år siden første gang midt i 00’erne.

Ligesom tidligere var prisen for at leje pladsen 300 kroner pr. dag. Det ville give en pris på 3900 kroner for 13 dage i 2019.

I mailen fra kommunen stod det godt nok også, at:

- Lejen er ud fra nuværende priser - kan ændres, ligesom der måske kan blive tale om, at udlejningen kommer i udbud fra 2019, såfremt der skulle være flere, som er interesseret i samme areal.

Men da kalenderen sagde september 2019, og Lars Jensen og Søren Gjørtz ikke havde hørt andet, så gik de ud fra, at aftalen stadig gjaldt. Det gjorde den så bare ikke.

Annonce

23 gange dyrere

Lars Jensen kontaktede i slutningen af august kommunen for at høre, om Ebbes Krudt og Kugler måtte spærre et par parkeringspladser i nogle dage, inden lejeaftalen ville træde i kraft i slutningen af december.

Den forespørgsel fik han aldrig svar på. Til gengæld fik han 6. september en melding fra kommunen om, at Feltbanens areal ville komme i udbud. Og så havde Ebbes Krudt og Kugler 10 dage til at komme med et nyt bud.

- Vi har forsøgt at fortælle kommunen, at det var alt for sent, sådan noget kommer, da vi jo for længst har planlagt vores salg til nytår. Indkøb, trykning af kataloger og aftale med leverandører af diverse materialer var på plads. Vi holdt et møde med kommunens folk den 12. september for at fortælle vores synspunkter om dette, men de var ikke lydhøre over for noget som helst, lyder det fra Lars Jensen.

Ebbes Krudt og Kugler valgte at byde på Feltbanen - et bud, der var langt højere end de 3900 kroner, de ellers skulle have betalt. 87.505 kroner bød Ebbes Krudt og Kugler, men det var 4495 kroner lavere end vinderbuddet på 92.000 kroner.

På den måde mere end 23-doblede Viborg Kommune sin indtægt på udlejningen af pladsen.

- Vi bød så højt, at vi ikke kunne forestille os, at vi ville blive overbudt. Men det gjorde vi, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Grunden til, at vi bød så højt, var fordi, vi følte os tvunget til det. Vi ville få en masse penge i klemme, hvis ikke vi fik Feltbanen, da vi havde fået trykt kataloger med adressen på Feltbanen. De kataloger skal nu skrottes, og der skal laves nye, ligesom radiosports og andet markedsføringsmateriale også skal laves om. Det kommer til at koste os rigtig mange penge, og det høje bud var et forsøg på at undgå at betale en masse ekstra penge i markedsføring.

Fik en anden plads

Ud over det høje bud valgte Lars Jensen og Søren Gjørtz at indgive bud på endnu en placering i byen - igen for at optimere mulighederne for at få et salgssted.

De placerede et bud på dyrskuepladsen - og den plads fik de. Endda til en pris, som er noget lavere, nemlig 26.505 kroner.

- Vi er glade for, at vi fik et sted, men selvom prisen er lavere på dyrskuepladsen, så har vi stadig en økonomisk udfordring, da vi skal lave de nye kataloger og det andet markedsføring. Og hvis det bliver dårligt vejr og underlaget pløret, er vi på dyrskuepladsen tvunget til at køre plader på, siger Lars Jensen.

- At vi bød så meget mindre på dyrskuepladsen, er fordi, at vi så skal bruge en masse ekstra penge, og det skal der jo være luft til i økonomien. Men uanset hvad vil vi højst sandsynligt komme ud med et underskud i år på grund af alt dette.

Virksomhed fra Djursland

Det var Ørsted Telte, der løb med Feltbanen med buddet på 92.000 kroner. En virksomhed, som er placeret på Djursland.

- Vi vidste godt, at det var en virksomhed uden for kommunen, som havde lagt et bud. Hvis udvalget gerne vil sende penge ud af kommunen, så lykkes det da, ved at man vælger dem, siger Lars Jensen.

Han er ekstra træt af situationen, da Ebbes Krudt og Kugler flere gange har forsøgt at lave en længerevarende aftale med kommunen, for så i stedet at betale en højere pris.

- Men de forespørgsler fik vi aldrig svar på, konstaterer Lars Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce