Annonce
Erhverv

Ecco gennemfører kæmpeopkøb: Satser massivt i Rusland

Ecco har foretaget sin hidtil største investering ved at opkøbe sin russiske distributør. Pr-foto
Skokoncernen Ecco overtager den store, selvstændige russiske distributør, Ecco Ros, og dermed en masse skobutikker på et af sine vigtigste nøglemarkeder
Annonce

Opkøbet af Ecco Ros er Ecco-koncernens hidtil største investering, uden at koncernen ønsker at sætte tal på beløbet størrelse.

Virksomheden, der har hovedsæde i sønderjyske Bredebro, har i næsten 30 år samarbejdet med sin russiske distributør. I dag omfatter distributionsvirksomheden 215 Ecco-butikker i Rusland, Hviderusland, Kasakhstan, Armenien, Usbekistan, Aserbajdsjan og Kirgistan.

- Vores russiske partner har på mange måneder været på forkant, især inden for markedsføring, og opbygget en meget stærk brand-position for Ecco i Rusland, hvor Ecco er et af de mest kendte varemærker, skriver Michel Krol, Eccos globale salgsdirektør, i pressemeddelelsen.

I de senere år har Ecco Ros også opbygget en stor forretning inden for e-handel.

Annonce

Sko målrettet til Rusland

Ecco vil nu udvide sine aktiviteter i Rusland og blandt andet udvikle produkter direkte målrettet mod russiske forbrugere.

Rusland er et af Eccos største markeder, men lige som andre traditionelle kernemarkeder har det russiske været presset i de senere år. I 2018 faldt salget af sko til Rusland, men distributøren lykkedes alligevel med at øge omsætningen med syv procent, fordi butikkerne var i stand til at sælge dyrere sko til kunderne.

Med købet omfavner Ecco en endnu større del af sin værdikæde. Virksomheden skiller sig i forvejen ud, fordi Ecco modsat mange konkurrenter selv ejer alt fra garverier til skofabrikker og de butikker og netbutikker, hvor kunderne køber skoene.

Ecco ejes af Kasprzak-familien, anført af bestyrelsesformand Hanni Toosbuy Kasprzak. Koncernen omsatte i 2018 for 9,8 milliarder kroner og tjente 1,5 milliarder kroner før skat. Regnskabet for 2019 forventes offentliggjort sidst i februar.

Skoene fra Ecco sælges i 99 lande fra 2.250 Ecco-butikker og over 14.000 øvrige salgssteder. Virksomheden, der er grundlagt i 1963, beskæftiger 21.300 ansatte over hele verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce