Annonce
Viborg

Efterårsferien lakker mod enden: Hvad har viborgenserne brugt ugen på?

Pia Kappel og hendes 3-årige datter har brugt størstedelen af ferien i Viborg, mens den første dag blev brugt i Klitmøller. Foto: Morten Pedersen
Efterårsferien på Viborg-egnen har budt på alt fra flagermusejagt i Mønsted Kalkgruber til en tur rundt i Majslabyrinterne i Bjerring. Og selvom en del har måttet trække i arbejdstøjet på trods af ferien, så er det ikke gået stille for sig.

Viborg: Mens flere af viborgenserne har måttet arbejde sig igennem den regnfulde efterårsferie, har mange heldige familier igen i år kunnet lægge arbejdstøjet fra sig og nyde en uges fri med børnene.

Det har man ugen igennem tydeligt kunne mærke på Borgvold, hvor Margit Jensen driver sin kiosk.

- Ja vi har jo haft mange kunder, men sådan ser det nu som regel ud her i efterårsferien. Det går selvfølgelig lidt op og ned i løbet af dagen. Her kan være stille og roligt det ene øjeblik, men lige pludselig så holder der en bus, eller der kommer et hold børnefamilier ned forbi. Jeg har i hvert fald ikke kedet mig, men det gør jeg nu aldrig, for så havde jeg ikke været her, siger hun.

Lørdag formiddag skinner solen endnu ned over Borgvold, og her har et par familier da også allerede nu slået sig ned i området.

- Det er dejligt at være hernede i ferien. Det er jo et skønt sted, og der er en god legeplads, hvor både forældre og bedsteforældre kommer med børnene. Så de kommer her jo hele livet og i alle aldre, fortæller Margit Jensen, som også kan fortælle, at hun lukker kiosken søndag, hvor sommersæsonen ender for hende.

Annonce
Margit Jensen har fra sin kiosk ferien igennem været vidne til de mange familer, der tager turen forbi Borgvold.

Et væld af aktiviteter

Efterårsferien i domkirkebyen har da også budt på lidt af hvert. Ugen blev skudt i gang med Kulturnatten, der bød på både dans, kunst og kultur til langt ud på aftenen. Og siden da har både lokale og besøgende kunne opleve alt fra majslabyrinter i Bjerring og flagermus i Mønsted Kalkgruber til et væld af aktiviteter på biblioteket.

Her har man blandt andet kunne opleve KREA-kampen, hvor syv familier dystede mod hinanden i kreative discipliner, eller man har kunnet deltage i skattejagter rundt omkring i kommunen. Men mange er kommet forbi for blot at lege eller for at sidde stille og roligt og læse en bog.

Det er tilfældet for Pia Kappel, som lørdag formiddag har fundet sig til rette på biblioteket med sin 3-årige datter, Anna.

- Det har været en stille og rolig efterårsferie, og det er jo også meget dejligt nogle gange. Men generelt synes jeg, at Viborg har mange aktiviteter at byde på i løbet af ferien, og dem plejer vi da også flittigt at gøre brug af, fortæller hun og vender tilbage til at læse højt af en børnebog med sin datter på skødet.

Søndag markerer enden på dette års efterårsferie, og mandag må genopladte børn og unge altså igen finde tasker og bøger frem og indtage byens skoler.

Kiosken har haft godt travlt hele ferien, men søndag er det altså slut for denne sæson.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce