Annonce
Viborg

Efterårsudstillinger om fred og bryllupsrejser på Viborg Kunsthal

"Linien-Lyset" var en en 532-kilometerlang laserstråle fra Skagen til Sild skabt af Elle-Mie Ejdrup Hansen. Pressefoto
Fredag den 18. september slår Viborg Kunsthal dørene op for efterårets to nye udstillinger; "Still (for) peace" af Elle-Mie Ejdrup Hansen og "Honeymoon" fra ni internationale samtidskunstnere.

Viborg: Viborg Kunsthal giver plads til ny samtidskunst fredag den 18. september.

Hovedfløjen danner rammen om Elle-Mie Ejdrup Hansens "Still (for) peace". Udstillingen fortolker og perspektiverer de kontroversielle begivenheder omkring en af hendes tidligere værker, nemlig "Linien-Lyset".

Værket var en en 532 kilometer lang laserstråle fra Skagen til Sild, der blev skabt som en del af det ambitiøse udstillingsprojekt "Fredsskulptur 1995". Selvom det havde til hensigt at hylde freden, endte med at blive et af de mest udskældte og politiserende værker.

Annonce

På baggrund af et stort researcharbejde har Elle-Mie Ejdrup Hansen skabt nye værker til udstillingen, der rummer både video, skulptur, installation, dokumentation, tegning, foto samt komponist Palle Mikkelborgs "soundscape," der blev lavet til "Linien-Lyset".

Bryllupsrejsen

Samtidig, i kunsthallens østfløj, sætter udstillingen "Honeymoon" fokus på øjeblikket efter brylluppet, hvor det nygifte par sejler mod solnedgangen. Gæsterne bliver inviteret ind i et paradisisk øjeblik med følelsesmæssige og lidenskabelige højdepunkter såvel som lavpunkter.

Inspireret af tv-programmet "Gift ved første blik" har kunstnerne Katja Tönnissen, Baloji, Leah Shore, Melanie Manchot, Nova Milne, Ian Breakwell, Michelle Cheong,  Ian Helliwell og Lindsey Mendick sammensat en udstilling, der kredser om bryllupsrejsen.

En storstilet tropisk installation sætter scenen og rundt om kan opleves videoværker; én om et ungt pars ustoppelige kys, en anden om en nygift brud, der kæmper mod sin indre frygt i et arkade-lignende spil, og en tredje om bryllupsnattens traumer.


Gæsterne bliver inviteret ind i et paradisisk øjeblik med følelsesmæssige og lidenskabelige højdepunkter såvel som lavpunkter.


Alt sammen sætter det spørgsmålstegn ved forholdet mellem ægte kærlighed og ægteskab.

Udstillingerne vises frem til den 29. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce