Annonce
Viborg

Efter års strid: Enighed om fremtiden for fjernvarmen i Viborg by

Viborg Kommune har været varmeproducent gennem Energi Viborg Kraftvarme. Ved 1. januar 2022 er Viborg Kommunes æra som varmeproducent ovre, og varmen skal produceres i et forbrugerstyret selskab.
Varmen i Viborg by samles i et forbrugerstyret AMBA-selskab, og fra 2022 er Viborg Kommune stort set ude af varmeproduktionen.
Annonce

Viborg: Det er en meget tilfreds borgmester, Ulrik Wilbek, som torsdag eftermiddag nåede en milepæl med forhandlingerne om fremtiden for varmeforsyningen i Viborg by.

Resultatet er, at varmeforsyningen for hele byen samles i ét selskab, og at Viborg Kommune fra 1. januar 2022 er helt ude af billedet som varmeproducent.

På det tidspunk vil kommunen kun skulle udpege ét bestyrelsesmedlem i det nye AMBA-selskab. I princippet betyder det, at det kommunalt ejede Energi Viborg Kraftvarme skal overdrages til det nye selskab.

- Vi har nu nået det politiske mål om at nå til enighed om fremtiden inden sommerferien, og det er jeg rigtig glad for. Alle har bidraget ved at lægge særinteresser bag sig og sætte forbrugernes interesser forrest. Nu er der en del jura og generalforsamlinger med videre, som skal godkende ændringerne, siger Ulrik Wilbek.

Han lægger vægt på, at målet med byrådets konstituering om løsning inden udgangen af 2019 skulle nås.

- Det har været godt at opleve, hvordan vi for hvert møde er nået tættere på hinanden. Alle har været meget pragmatiske, og det betyder, at det er enighed og ikke det modsatte, som præger billedet, konstaterer borgmesteren.

Samtidig understreger han, at der sideløbende med forhandlingerne om organisering arbejdes med tekniske løsninger. Der er enighed om et forsøg med varmepumper. Varmen fra Apple skal undersøges, og udgangen på det hele bliver efter Ulrik Wilbeks opfattelse, at viborgenserne vil få billigere og mere miljørigtig varme.

Annonce

Alle er med

Alle interessenterne har været repræsenteret i forhandlingerne.

Det drejer sig om byrådsgrupper, der repræsenterer 30 medlemmer af Viborg Byråd, Viborg Fjernvarme, Overlund Fjernvarme, Boligselskabet Viborg og Boligselskabet Sct. Jørgen.

Det er besluttet, at det nye selskab frem til 1. januar 2022 skal have en overgangs-bestyrelse på 14 medlemmer, og den sammensættes sådan:

Viborg Kommune udpeger syv medlemmer.

Distributørerne udpeger syv medlemmer (Viborg Fjernvarme 4, Overlund Fjernvarme 1, Boligselskabet Viborg 1 og Boligselskabet Sct. Jørgen 1.

Det fremgår også af aftalen, at vigtige beslutninger om økonomi, investeringer og fremtidig varmeforsyning kræver mindst to tredjedeles flertal i bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce