Annonce
Viborg

Efter 15 smittede: Vi kunne ikke have gjort det anderledes

15 ud af 40 ansatte er blevet smittet med corona på isolationsafsnittet på regionshospitalet i Viborg. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
På isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg, har man fulgt retningslinjerne. Men retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen er blevet ændret flere gange, så det har ikke været nemt, fortæller tillidsrepræsentant.

Viborg: Onsdag kom det frem, at 15 ud af 40 ansatte på isolationsafsnittet på Regionshospitalet Viborg er smittet med covid-19.

Efter nogle hjemsendelser af ansatte med symptomer valgte man at få testet resten af de ansatte, da personalet ikke var helt tryg ved situationen.

- Uden at jeg kan sætte konkret dato på, så har vi haft nogle ansatte, blandt andet nogle af vores lungesygeplejersker, som blev smittet og sendt hjem for nogle uger siden. Derfor har snakken gået meget på, om der mon var flere smittede, og om der måske var nogen uden symptomer, som kunne være smittebærere. Det har fyldt en del, siger fællestillidsrepræsentant Helle Balling Engelsen.

- Da vi så havde et personalemøde i mandags, blev det besluttet, at personalet ville blive tilbudt at blive testet, siger Helle Balling Engelsen, som også fortæller, at alle takkede ja.

Isolationsafsnittet er et nyt afsnit oprettet til corona-patienter. Her arbejder ansatte fra flere af sygehusets afdelinger.

De patienter, der ligger her, er alle smittede corona-patienter. I forlængelse af, at corona-pandemien ser ud til at blive ret lang, vil det vare en rum tid, før de ansatte kan komme tilbage til deres normale afdelinger. Og for at fastslå, om nogen fra isolationsafsnittet er smittet, fik de altså tilbuddet om at blive testet.

Ikke anderledes

Burde man have have tilbudt denne test til de ansatte noget tidligere?

- Man er nødt til at tage i betragtning, hvor mange forskellige retningslinjer vi har skullet forholde os til og rette ind efter. Samtidig har der manglet tests i en kort periode, og dem, der var til rådighed, blev mest brugt på patienter, siger Helle Balling Engelsen.

- Vi har været nødt til at agere dag for dag, fordi der ikke har været andre muligheder. Det, der var godt i dag, er ikke nødvendigvis ligeså godt den næste dag, siger tillidsrepræsentanten.

Bør man efter din mening indføre test af personalet mere regelmæssigt?

- Det er svært at sige, men som ansat kan man til hver en tid bede om at blive testet, hvis man finder det nødvendigt.

Annonce
Viborg For abonnenter

'Så stærk, at du kan søge tilflugt under den': I sommer måtte vandet pumpes væk fra Nytorvs tag - hvordan kunne sneen komme som en overraskelse?

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Få det fulde overblik over politiets vilde sne-døgn: Biler i grøften, spærrede veje og en handicapscooter uden strøm

Erhverv For abonnenter

Ny chef for Viborg Bryghus på plads: Fra lyd og billeder til godt, lokalt øl

Navne

Kirsten mødte kærligheden, da hun solgte forårsruller i Thy-lejren: I mere end 40 år har hun nu nydt livet ved Hjarbæk Fjord

Viborg

Kæmpe kø i sne og sjap ved corona-testcenter

Debat: Stop kødindustriens manipulation - at spise kød gør ingen til 'en rigtig mand'

Viborg For abonnenter

Hospitalsdirektør kan ånde lettet op: Ingen kollektive opsigelser - men der er stadig for travlt

Alarm 112

Dobbelt uheld i sneen: Forulykket mand ville have sportstasken med på skadestuen - gemte på 155.000 kroner, som politiet snuppede

Rundt om Viborg

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Debat For abonnenter

Gå hjem, chef, før det går galt!

Viborg For abonnenter

Kritik af snerydningen i Viborg - men alt materiel har været i brug

Alarm 112

Politiet drønede fra det ene sneuheld til det andet - og opfordrer til forsigtighed torsdag: - Kør nu efter forholdene

Annonce