Annonce
Bjerringbro

Efter 25 år: Kirsten elsker at stå bag ved sin disk

På fredag kan Kirsten Elsborg fejre sit 25-års jubilæum som indehaver af Elsborg Lædervarer. Foto: Christine Krüger Hansen
Selvom Kirsten Elsborg arbejder fuld tid på Grundfos, har hun altid overskud til at stå i sin forretning på Storegade i Bjerringbro.

Bjerringbro: Kirsten Elsborg havde ellers besluttet sig for, at hun aldrig skulle overtage sin fars forretning i midtbyen - Elsborg Træ- og lædervarer. Alligevel kan hun den 6. september fejrer, at hun har været lykkelig indehaver af en af Bjerringbros ældste butikker i 25 år.

- Det var ikke noget, der nogensinde blev talt om i familien, men da min far døde, stod Steffen (red. Kirstens mand) og jeg pludselig med en butik og to medarbejdere, fortæller Kirsten Elsborg, der allerede på det tidspunkt have et job på Grundfos.

Steffen var på det tidspunkt uden arbejde, og derfor besluttede den lille familie, der også havde tre små børn, at det da godt kunne være, at han kunne sælge nogle lædertasker.

Forretningen havde allerede eksisteret i mange år og var flyttet fra Nørregade til Storegade i 1909, og Kirstens far, Harry Elsborg, der var uddannet træskomager, overtog forretningen den 20. marts 1950.

"Træ" i butikkens navn stod da også for træsko, men den gang blev der også solgt trillebøre og haveredskaber i forretningen. I dag er der hverken river eller skuffejern i sigte, men der er masser af sko på hylderne, og lædervarerdelen er også bevaret.

- Butikken har udvidet sig organisk, vil jeg sige, og så har vi forsøgt at renovere den så den har bevaret sin gamle stil, fortæller Kirsten Elsborg, der hurtigt blev den, der kom til at stå for den overordnede drift af butikken, da Steffen fik job som ejendomsmægler.

Da Kirsten Elsborg overtog forretningen efter sin far, var der masser af træsko på hylden. Det er ikke tilfældet i dag.

Digital butik

Jobbet på Grundfos bevarede hun dog, men man kan altid finde hende i butikken om lørdagen og nogle gange i de sene eftermiddagstimer i hverdagen. Resten af tiden bliver Elsborg Lædervarer passet af de to ansatte, Mette og Lena.

- Jeg elsker at stå bag ved min disk. Jeg kan komme herned og synes, at det hele er træls, men så kommer der en sød kunde, og så er alt glemt, siger Kirsten Elsborg med et smil.

Hun har lagt stor vægt på en god service, og at de varer, der forhandles, er i en god kvalitet.

- Jeg er gået meget op i, at de sko vi sælger i butikken er fremstillet af læder - både udvendig og indvendig - hvilket gør dem mere behagelige at have på, og samtidig kan de også blokkes (udvides), fortæller Kirsten Elsborg og fortsætter:

- Det betyder, at vi havner i et mellemsegment med en kvalitet, vi kan stå inde for, og samtidig er vi ikke i konkurrence med andre butikker i byen.

Oprindeligt havde forretningen også et skomagerværksted. De dage er dog ovre, men man kan stadig indlevere sine sko til reparation hos Elsborg Lædervarer, der så formidler videre.

For cirka fem år år siden valgte Kirsten Elsborg at gøre butikken digital, og hun kan godt mærke, at en større og større andel af salget foregår over nettet.

- Heldigvis har vi også stadig mange kunder, der kommer ind i butikken - også nye kunder - og de bliver ofte overrasket over vores store sortiment i sko, der nu også dækker over Loyd-herresko, siger Kirsten Elsborg, der på dagen, den 6. september, inviterer indenfor til gode rabatter og lidt lækkert at drikke og spise.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce