Annonce
Viborg

Efter 27 år i gågaden: Frisør flytter ud i privat hjem

Lene Wisti rykker sin frisørsalon fra gågaden til et hus på Gl. Aalborgvej 50. De lukker den 27. august og åbner den nye salon den 1. september. Foto: Morten Pedersen
For at få en hverdag som flexjobber og ejer af frisørsalonen Saxen til at gå op i en højere enhed har Lene Wisti valgt at slå sit nye private hjem og salonen sammen.
Annonce

Viborg: - Jeg er næsten ked af, at jeg må servere kaffen i de forbandede papkrus. Vi har altid haft vores egne hyggelige krus til kunderne.

Lene Wisti står selv med et af de krus, der - inden corona ramte Danmark - var fast inventar i frisørsalonen Saxen i Sct. Mathias Gade 76.

Men restriktioner betyder, at kaffen serveres i engangsemballage, ligesom håndklædet fra den netop nyklippede kunde sendes til vask, og inventaret sprittes af.

Det er nye tider i landets frisørsaloner, og snart er det også nye tider for Lene Wisti, hendes ansatte gennem 21 år, Helle Thirup, og frisørsalonen Saxen.


På den nye adresse har jeg mulighed for at flekse på en anden måde, da jeg kan give pauser til mit knæ og mine skuldre, så jeg fortsat også kan være frisør om fem år.

Lene Wisti, indehaver af Saxen


27. august er det nemlig slut efter 27 år på adressen. Frisørsalonen lukker ikke - men den flytter.

Den nye adresse bliver på Gl. Ålborgvej 50 i en nyetableret kombination af privat bolig og frisørsalon. Og krusene flytter med, så de er klar, når de forhåbentlig engang må bruges igen.

- Det betyder bare så meget for vores salon, er der er en god og afslappet stemning, siger Lene Wisti, som lader hænderne køre rundt på kruset for at understrege sine ord.

Hun ser krusene som et symbol på 27 år med faste kunder og hyggelige rammer i Sct. Mathias Gade.

Lene Wisti rykker sin frisørsalon fra gågaden til et hus på Gl. Aalborgvej 50. De lukker den 27. august og åbner den nye salon den 1. september. Foto: Morten Pedersen

Det er heller ikke et fravalg af gågaden, der ligger til grund for flytningen. Og lejeaftalen var opsagt, før corona-virussen ramte. Det er helt andre årsager, der ligger til grund for flytningen.

- Jeg blev fleksjobber for et par år siden, og det er svært for mig at få det passet ind med åbningstid, og hvornår Helle skal komme og gå. På den nye adresse har jeg mulighed for at flekse på en anden måde, da jeg kan give pauser til mit knæ og mine skuldre, så jeg fortsat også kan være frisør om fem år, forklarer Lene Wisti, der er fuld af vemod over at skulle forlade gågaden:

- Det har været sindssygt svært, for jeg var her allerede, før dette stykke blev til en rigtig gågade. Jeg har fulgt med i udviklingen gennem alle årene, og det gør også ondt ikke at skulle være en del af det mere. Men i min situation er det det rigtige at gøre for mig.

Annonce

Helle og kunder flytter med

Tirsdag den 1. september åbner Saxen igen på den nye adresse på Gl. Ålborgvej, og de første kunder er allerede skrevet op til en ny tid i de nye lokaler.

Flere gange gentager Lene Wisti også budskabet om, at folk endelig ikke må tro, at hun lukker, men at de i stedet skal være klar over, at hun flytter.

- Nærheden til kunderne fortsætter, og jeg er også ganske sikker på, at folk flytter med. Kunderne har fulgt mig gennem tykt og tyndt, og nogle af dem har jeg haft igennem alle 27 år, fortæller Lene Wisti, der glæder sig over, at Helle Thirup følger med på den nye adresse.

- Ja, jeg er jo en del af inventaret og følger med ligesom alt det andet, lyder det med smil og grin fra den mangeårige kollega i salonen, der fortsætter:

- Det bliver selvfølgelig lidt specielt at rykke fra midtbyen, men det skal nok blive godt, lyder den afsluttende bemærkning.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Caféansat blev stukket med køkkenkniv i halsen - men er nu uden for livsfare

Viborg

LOF sætter morgensangen i system

Sport

Fisker forlænger med Viborg HK: - Specielt at være den ældste på holdet

Annonce