Annonce
Viborg

Efter 300 kilometer: Trods vabler og problemer kom de i mål ved Borgvold

Det var en festdag af de større, da vandrerne ankom til Borgvold lørdag middag. Foto: Knud Vestergaard
Lørdag eftermiddag ankom cirka 200 vandrere til Borgvold efter at have gået hele vejen fra Jelling. Det har kostet en del sved, givet nogle vabler og så har det været vanvittig hårdt for flere af de uerfarne vandrere.
Annonce

Viborg: Lørdag middag afsluttedes Fodslaws vandrearrangement på Borgvold, hvor cirka 200 vandrere og 37 hjælpere den seneste uges tid har tilbagelagt 200 og 300 kilometers vandring fra Jelling til Borgvold. Uden en eneste dag til restituering. Og det kunne mærkes.

- Jeg må da indrømme, at vi har haft nogle stykker som har været ramt i løbet af ugen. Men det var da også ganske forventeligt. De går altså 40 til 45 kilometer hver eneste dag, og det vil de fleste kunne mærke. Specielt folk der ikke er vant til at gå så langt, fortæller Knud Overgaard Andersen, der er vandringsleder hos Fodslaw.

Ud af de cirka 200 vandrere måtte fire forlade turen undervejs. Et brækket tå, to personer skulle noget andet undervejs og en sidste fik betændelse i benene. Alle andre gennemførte, selvom flere havde det meget hårdt undervejs.

De fleste af vandrene er over 55 år, men i år var en 21-årig gut med på den lange tur.

- Hans mor ville ud på turen, og hun overtalte ham så. Men han havde heldigvis forberedt sig godt ved at træne, så han klarede det helt fint, fortæller vandringslederen videre.

Træning inden en lang vandring gør nemlig en rigtig stor forskel ifølge Knud Overgaard. De fleste, der var i god form, var oftest igennem ruten ved 15-tiden. De sidste kom ind ved 21-tiden, hvilket betød, at de gik direkte i seng. Og så op til morgenmad imellem klokken 5 og 7 - inden vandringen startede igen klokken 8.

Annonce

Hele Europa kommer til Jylland

Over halvdelen af vandrene kommer fra hele verden, og derfor startede hver morgen med en tre minutter lang tale fra lederen. Ét minut på dansk, ét på tysk og slutteligt ét minut på engelsk.

Der er gerne deltagere fra 10–15 forskellige lande, de senere år med størsteparten fra Tyskland og Belgien.

- Det er faktisk lidt et omvandrende cirkus, der tager fra by til by hver dag. Folk kigger i hvert fald lidt, når der pludselig går 200 mennesker afsted, griner Knud Overgaard.

Søndag var det dog igen hverdag for de mange vandrere. Knud havde eksempelvis sovet lidt længe, og så havde han fået slået græsset. Det trængte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nej tak til muslimsk bønnekald

Annonce