Annonce
Viborg

Efter alvorlig brand ved psykiatrien: Ny bygning skal være for patienterne

Branden har efterladt en bygning, som er fuldstændig ubrugelig. Når en ny bygning skal se dagens lys, skal den være til nytte for de indlagte patienter i psykiatrien. Foto: Morten Pedersen
Et par uger efter festsalen ved Regionspsykiatrien brændte ned, var det endnu ikke fastlagt, hvad der skulle ske fremadrettet. Man er stadig ikke i mål i forhold til forsikringen, men sygeplejefaglig direktør melder nu ud, at den nye bygning skal være til fordel for patienterne.

Viborg: Den 20. maj i år var en af de dage, hvor mange mennesker i byen havde et bestemt emne oppe at vende. En alvorlig brand var brudt ud ved Regionspsykiatrien Viborg, og en sort mørk røg svævede ind over byen, mens flammerne ubarmhjertigt åd psykiatriens festsal helt ned til grunden.

Branden virkede i starten ikke til at være ret alvorlig, men da taget pludselig væltede sammen, udviklede branden sig helt vildt, og brandvæsnet havde ingen chance mod flammerne. Deres primære arbejdsopgave blev pludselig at begrænse branden til festsalen, som ikke stod til at redde.

I forlængelse af festsalen lå nemlig endnu en bygning, og på nuværende tidspunkt er man ved at finde ud af, om den også er totalskadet.

Men hvad fremtiden bringer er stadig ikke helt på plads.

- Som vi meldte ud nogle uger efter branden, er det et forsikringsanliggende på nuværende tidspunkt. Men det var jo ikke kun en festsal, for den blev også brugt til mange andre ting, og det vil være ærgerligt, hvis vi ikke har sådanne faciliteter i fremtiden. Så det er en af mulighederne, vi kigger på, mens vi venter, fortæller Claus Graversen, der er sygeplejefaglig direktør i Psykiatri og Social i Region Midtjylland.

Festsalen blev blandt andet brugt til konferencer, men også som et aktivitetsrum og en form for gymnastiksal for indlagte patienter.

Annonce

Formentlig ikke ny festsal

Claus Graversen tilføjer yderligere, at den nye bygning formentlig ikke skal være en ny festsal.

- Vi leder efter en ny løsning i forhold til det, som patienterne brugte lokalet til. For det er helt sikkert noget, vi savner, og derfor kigger vi på, om det kan være en form for pavillion-bygning, fortæller han.

Der lå også nogle kontorer i bygningen, men det tror han på, at man nok skal få løst på en anden måde. Derfor handler det primært om, at bygningen skal bruges som aktivitetsrum.

Han tror yderligere på, at afklaringen i forhold til forsikringen bliver afsluttet, når sommerferien er slut. Og der kan ikke meldes noget officielt ud, før den er afklaret.

Planerne kan ændres

Men selvom der bliver fremlagt nogle tanker i forhold til, hvad man ønsker for fremtiden af bygningen, så kan alle planer hurtigt skrottes, da regionsrådet inden for et års tid skal beslutte sig for, hvad der skal ske med fremtidens psykiatri i Viborg.

Det kan ende med et komplet nybyggeri, og det spiller også ind i overvejelserne.

- Skal man bruge et antal millioner kroner på at bygge noget op, der alligevel ikke skal være der om et antal år, som måske ikke er mange år, men dog alligevel nogle år? Det tror jeg næppe, vurderede Claus Graversen, da folkebladet snakkede med ham sidst i forhold til de nye planer.

Derfor ramte branden på et utroligt dårligt tidspunkt i forhold til, hvad fremtiden skal byde på for psykiatrien. Og derfor kan man ikke gøre andet end at vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce