Annonce
Viborg

Efter budgetforlig: 14,8 millioner kroner fordelt i Hospitalsenhed Midt

Foto: Morten Dueholm
Med regionsrådets budgetforlig for 2020 får Hospitalsenhed Midt – hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive – 14,8 millioner kroner til hospitalsenhedens budget. Hospitalsledelsen har nu fordelt midlerne.
Annonce

Viborg: Hospitalsenhed Midt står over for en spareplan på 50 millioner kroner i 2020.

Derudover er der lokale besparelser på en række afdelinger og centre i Silkeborg og Viborg for at kunne overholde afdelingernes egne budgetter til næste år.

Med regionsrådets budgetforlig tildeles Hospitalsenhed Midt 14,8 millioner kroner til budgettet for 2020.

- Størstedelen af spareplanerne skal fortsat gennemføres i 2020 og i de kommende år. Men vi har valgt at tilføre de 14,8 millioner kroner til vores afdelinger og centre i 2020 som en hjælp til at løse nogle af de udfordringer, vi står over for akut i 2020. Afdelinger og centre får en mulighed for at fjerne eller reducere særligt belastende besparelser eller anvende midlerne til andre økonomiske udfordringer, som, de ved, vil komme. Og nogle besparelser indfases mere gradvist i årene, der kommer, siger hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Annonce

Ambulant besparelse i mindre trin

De 14,8 millioner kroner fordeles efter tre principper, såfremt regionsrådet endeligt godkender budgettet for 2020 på regionsrådsmødet i slutningen af oktober.

1) I 2020 skal midlerne bruges til hjælp i afdelinger og centre. De 18 afdelinger og centre i Hospitalsenhed Midt kan dermed vælge at halvere besparelserne på lønbudgetterne i 2020. Midlerne fordeles efter afdelingers og centres størrelse.

2) I 2020 halveres også besparelsen på ambulante besøg fra otte til fire millioner kroner. Besparelsen blev besluttet af regionsrådet i 2018 og fordeles ud fra afdelinger og centres antal ambulante besøg. Dermed lettes afdelinger med mange ambulante besøg: Ortopædkirurgi, Hjertesygdomme og Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Viborg og Diagnostisk Center og Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg. Fra 2021 vil den ambulante besparelse være på otte millioner kroner og fra 2022 på 12 millioner kroner.

3) Fra 2021 og frem afsætter hospitalsledelsen en del af de 14,8 millioner kroner til at kunne betale for nye tiltag og udstyr, så der fremover vil være mindre pres for at spare for at kunne finansiere nye tiltag.

- Regionsrådet har valgt at fastholde den ambulante besparelse på sigt, og det skal vi selvfølgelig honorere. Men vi indfører den ambulante besparelse over længere tid og i mindre bidder, som passer bedre i takt med det store arbejde, vi har sat i gang i forhold til at reducere antallet af ambulante besøg, siger Thomas Balle Kristensen.

Annonce
Annonce
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce