Annonce
Bjerringbro

Efter corona-smitte på Egeskovskolen: - Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag

Skolechef ved Viborg Kommune Hasse Valdemar Mortensen har en klar forventning om, at eleverne på Egeskovskolen har første skoledag på mandag som planlagt. Foto: Viborg Kommune
En lærer på Egeskovskolen har fået corona, og det betyder isolation og test for skolens personale. Men dermed forventer kommunens skolechef også, at første skoledag på mandag forløber som planlagt.
Annonce

Bjerringbro: Folkeskoleeleverne på Egeskovskolen - og deres forældre - nåede måske lige at blive bekymrede for første skoledag, der efter planen skulle ske mandag den 10. august, da det kom frem, at en lærer var testet positiv for corona.

Men det behøver de ikke at være, spørger man skolechefen for Viborg Kommune, Hasse Valdemar Mortensen:

- Jeg har en klar forventning om, at vi selvfølgelig starter op på mandag, siger han.


Vi håber, vi har gjort det rigtige og dermed har sikret, at alt kan blive så normalt som muligt på mandag.

Hasse Valdemar Mortensen


Den corona-smittede lærer er sammen med sine kolleger, han nåede at holde personalemøde med, sendt hjem i isolation for at være på den sikre side.

Og for at være endnu mere forsigtig, har man valgt at corona-teste alt personale på skolen. Det betyder, at for eksempel pædagoger og teknisk personale, som ikke har været i kontakt med den smittede, også skal testes.

- Vi håber, vi har gjort det rigtige og dermed har sikret, at alt kan blive så normalt som muligt på mandag, siger Hasse Valdemar Mortensen.

Som beskrevet i fredagens artikel, skal der gå fire dage, fra man har været i kontakt med en smittet, til man kan blive testet. Og derfor kan man først teste alle på lørdag.

Skolechefen håber, at alle svar er tikket ind søndag aften klokken 20, hvor der igen vil blive kommunikeret til forældre gennem skolernes intranet, Aula.

- Hvis vi mangler svar på nogle tests, så kan vi få vikarer ind. Er der i værste fald flere, vi mangler svar på, kan det være, vi skal gøre noget særligt første dag, siger han og tilføjer:

- Vi vil helst ikke lukke skolen, hvis ikke det er absolut nødvendigt. Alle skulle gerne have en god første skoledag.

Corona-virus og isolation

Ifølge Sundhedsstyrelsens nuværende retningslinjer skal hele skoler ikke lukkes, ligesom personale og elever ikke skal isoleres, hvis én lærer er smittet med corona-virus.

Praksis er, at den smittede, skal isolere sig, og det samme skal personer, vedkommende har været i nær kontakt med (defineres på styrelsens hjemmeside).

Egeskovskolens lærerstab er blevet bedt om at isolere sig efter råd fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som på grund af det nyligt afholdte personalemøde anbefalede skærpede forbehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce