Annonce
Rundt om Viborg

Efter en coronapause: Igen stor konkurrence om at fange den største å-fisk

Sidste år måtte Karup Å Sammenslutningen aflyse sin store, årlige fiskekonkurrence, men her i 2021 går det løs igen over tre august-dage - og det er 20. gang konkurrencen afvikles. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Karup Å Sammenslutningen måtte på grund af corona-situationen sidste år droppe sin store fiskekonkurrence, men i år afvikles den så for 20. gang.

Viborgegnen: Som så meget andet blev det sidste år ikke til noget med Karup Å Sammenslutningens (KÅS) årlige, store fiskekonkurrence.

Men i år tages der så revanche, og i weekenden 13.-15. august går det igen løs for dem, der har lyst til at være med. Sidst var det hele 270 lystfiskere.

Udgangspunktet er som vanligt Trevad Ørredpark ved Hagebro, hvor der indvejes fisk, og hvor der også alle tre dage er masser af socialt og fiskefagligt samvær. Her kan man blandt andet købe øl og drikkevarer og lørdag aften er der grillfest.

Annonce

Det er 20. gang konkurrencen, der begynder fredag klokken 16 og slutter søndag klokken 13, afvikles. Lørdag er den store dag, hvor lystfiskerne kan indveje deres fisk fra klokken 8 til 22. I løbet er af dagen kan man foruden at fiske også blandt andet deltage i et fluefiskerkursus og overvære Karup Å Whiskyen ankomme først til Hagebro og siden til Trevad Ørredpark.


Her får du virkelig chancen for at prøve noget af dette pragtfulde og legendariske fiskevand

KÅS i en foromtale af fiskekonkurrencen 2021


Præmier for over 100.000 kr.

Foruden æren er der i forbindelse med konkurrencen også masser af præmier at gå efter. I alt er der præmier for over 100.000 kroner, oplyser Karup Å Sammenslutningen, der har flere store sponsorer.

Største præmie går som sædvanligt til den, der i løbet af de tre dage fanger den største fisk. Sidste gang, konkurrencen blev holdt - det var jo i 2019 - blev det fluefiskeren Gustav Setnik, Ebeltoft, der sikrede hovedpræmien med en havørred, der var 69 centimeter og vejede 4,68 kilo.

For to år siden sikrede en fluefisker fra Ebeltoft sig førstepræmien, men der var også præmier til adskillige andre af de 270 deltagere. Privatfoto

Det koster 350 kroner at være med, hvilket er "stort set" det samme som et dagskort til at fiske i Karup Å koster, oplyser KÅS. Bliver der et overskud, går det til vandplejen i Karup Å, hvor KÅS blandt andet står for at oprette og vedligeholde gydepladser, så ørredbestanden kan fortsætte med at være intakt.

Annonce
Viborg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Viborg FF For abonnenter

Genlæs livebloggen: Viborg FF lammetævede AaB i Aalborg

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Så kom sejren - Viborg FF tævede AaB i vanvittigt målorgie

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Flyvende hollændere og mange andre gode Viborg-præstationer

Sport

Spillere tager afstand fra stenkast mod fanbus

Livsstil

Ambulancer er under hårdt pres, men udrykninger til livstruende tilfælde holder tiden

Debat

Slår for mange børn sig på vores folkeskole?

Rundt om Viborg For abonnenter

Lokal politiker er optimist: Hjarbæk Fjord vil med de rigtige løsninger få det bedre over de kommende 10-15 år

Bjerringbro For abonnenter

Liverpool Academy på dansk græs: Fodbold på engelsk med danske oversættelser

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

De pårørende er underrettet: Det var en 29-årig mand fra Tjele, der mistede livet på Kjellerupvej - vidner så ham slingre

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Viborg

Salg af byggegrunde: Rekorden er - nok - slået

Viborg For abonnenter

Kloge Camille brugte flere ungdomsår isoleret på værelset: Nu knokler hun i timevis med den ko-passion, hun fik ro til at finde

Viborg

Det er bare så fantastisk, når tingene går op i en højere enhed: - Herinde gør vi alting sammen

Annonce