Annonce
Fodbold

Efter lang tid på bænken og tribunen - tidligere Viborg-talent jagter fornyet spilleglæde

Emil Frederiksen håber, at han kan finde en klub, som vil leje ham - og vil give ham spilletid. Arkivfoto: Morten Pedersen
Emil Frederiksen har ikke fået spilletid for Heerenveens bedste mandskab og den hollandske klub vil nu leje den unge offensivspiller ud. Selv glæder han sig til at vise hvad han kan og få fornyet spilleglæden.
Annonce

Viborg: Det tidligere Viborg FF-talent Emil Frederiksen har igennem halvanden sæson været i periferien af førsteholdet hos Heerenveen.

Han træner med førsteholdet, han har ofte siddet på bænken til kampene i den bedste hollandske række - men kampminutterne er indtil videre kun kommet i træningskampe og på ungdoms- og reservehold.

Men nu er det tid til forandring. Den hollandske klub skal i januar have tyndet en smule ud i truppen, og det betyder blandt andet, at Emil Frederiksen har fået besked på, at han meget gerne må finde en klub, der er interesseret i at leje ham, da udsigten til spilletid i foråret er særdeles begrænsede.

- Jeg har ikke været rigtig i nærheden af spilletid den seneste tid, så vi er enige om, at det bedste for mig er, at jeg skal lejes ud, så jeg kan komme et sted hen, hvor jeg kan bevise mit værd og mine kvaliteter. Vi er nået frem til den konklusion, at det vil være godt for både mig og for klubben, siger Emil Frederiksen.

- Da jeg lavede den lange kontrakt havde både jeg og klubben håbet på, at det var her i Heerenveen, at jeg slog igennem. Så det er da ærgerligt. Men nogle gange skal man gå et skridt ned, hvis man vil tage to frem. Og det er det, som jeg har brug for lige nu.

- Jeg skal have fundet en klub, som vil give mig noget spilletid og synes, at jeg er god nok, så jeg ser frem til, at der snart falder noget på plads, siger han.

De meldinger han har fået fra Heerenveen er, at et lejemål er målet, da klubben stadig er interesseret i at få ham tilbage til sommer.

Annonce

Ingen stress

Han har hørt, at der er lidt på bedding, men han overlader den slags til sin agent og til faderen Søren Frederiksen, mens han selv koncentrerer sig om at træne.

- Jeg har lige været med U21-landsholdet i Tyrkiet, og jeg valgte, at jeg ville fokusere på det, og at jeg derfor ikke ville have al snakken om klubben for meget ind i hovedet. Nu kom jeg tilbage til Holland sent mandag aften, og jeg skal selvfølgelig have en snak med min far og min agent om, hvad der er på tale, og det skal vi have klaret de næste par dage, men ellers tager jeg det stille og roligt, siger offensivspilleren, som ikke har ret mange præferencer omkring destinationen for lejemålet.

- For at være helt ærlig, så er jeg åben for det hele. Mit håb er bare at finde et sted, hvor jeg kan få spilleglæden tilbage og få nogle minutter, siger Emil Frederiksen.

Det er nyt for den 19-årige fodboldspiller at være en del af transfer-møllen på denne måde, men det stresser ham ikke.

- Det er jo noget, som min far og min agent har styr på. Jeg fokuserer bare på min træning - og så holder jeg øje med telefonen, hvis der skulle komme et opkald fra en af dem. Så jeg går ikke og spekulerer en masse på det. Jeg vil gerne afsted, og jeg går stærkt ud fra, at jeg kommer et sted hen, men jeg går ikke og tæller ned eller tænker på, at der nu er en dag mindre tilbage i vinduet, siger han.

Annonce

Positivt landsholds-afbræk

Midt i frustrationen over den manglende debut i Heerenveen fik Emil Frederiksen dog et glædeligt skulderklap, da han blev udtaget til U21-landsholdets træningslejr i Tyrkiet.

Her fik han seks dages god træning, debut på holdet - og ros fra U21-landstræner Albert Capellas.

- Det var fedt, lærerigt og spændende. Jeg var sammen med nogle gode gutter, havde et dygtigt trænerteam med Albert Capellas og Steffen Højer, så det var bare fedt at være med - og det var et kæmpe skulderklap, at jeg fik vist mit værd på det niveau også, siger han.

- Jeg blev glad, da jeg så, at jeg var med på listen. Det er stort at være udtaget til U21-landsholdet, og det var da rart at komme lidt væk, når det nu ikke har været så fedt her i Holland i et stykke tid. Men jeg fik snakket med nogle gode mennesker og fik trænet godt, så det var rigtig positivt, siger Emil Frederiksen, der naturligvis nyder, at U21-landstræneren havde ros til ham efter træningslejren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce