Annonce
Viborg

Efter lange overvejelser: Nej til unge-tilbud

Viborgs politikere har på en studietur besøgt Headspace, men er altså endt med ikke at investere i tilbuddet. Arkivfoto: Morten Pape
Politikerne i Viborg Byråd blevet enige om at takke nej til tilbuddet om at samarbejde med rådgivningstilbuddet "Headspace".

Viborg: Det nyoprettede, gratis tilbud om psykologhjælp til unge mellem 15-25 år har fået en god modtagelse, og det er en af årsagerne til, at Viborg Kommune alligevel ikke indleder et samarbejde med rådgivningstilbuddet Headspace.

Mulighederne for et sådant samarbejde er længe blevet undersøgt, fordi man fra politisk side ønsker at gøre mere for sårbare unge, men i sidste ende valgte politikerne altså alligevel at vende tomlen ned.

- Vi har så mange forskellige tilbud, der lapper ind over. Samtidig ville det være få timer for et forholdsvist stort beløb, som vi skulle finde, siger Åse Kubel Høeh (V), formand for social- og sundhedsudvalget under Viborg Kommune.

Allerede da det nye byråd blev dannet, stod det klart, at gratis psykologhjælp til unge var et ønske, der skulle opfyldes. Det var i den forbindelse, at forvaltningen på Viborg Rådhus kastede blikket på Headspace, som bryster sig af at hjælpe "børn og unge med at komme tilbage på sporet".

Annonce

Gratis psykologhjælp

Gratis psykologhjælp er for dig, som...

  • Er mellem 15 og 25 år
  • Har adresse i Viborg Kommune
  • Har psykiske problemer, som påvirker din hverdag
  • Ikke har mulighed for at få psykologhjælp andre steder
  • Ring på tlf. 87 87 40 20 tirsdag og torsdag mellem kl. 11 og 12. Læg gerne en besked på telefonsvareren. Du kontaktes inden for fem hverdage. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at sendet sms til nummeret.

Kilde: Viborg Kommune

Fælles forpligtigelse

Løsningen blev dog, at man selv stablede tilbuddet om psykologhjælp på benene, og siden er man altså blevet enig om at droppe idéen om et samarbejde med Headspace, der har kontorer i 18 byer.

Ifølge Åse Kubel Høeg vil en investering i Headspace koste omkring 1,5 millioner kroner. Da man i forvejen har tilbud som TUBA, den gratis psykologhjælp og Sted1, mener hun ikke, at det vil give mening at indgå nye samarbejdsaftaler på den konto.

- Vi mener, at vi kan bruge pengene på noget andet, konstaterer hun.

Der er fortsat stor søgning til det nye tilbud om psykologhjælp, og udvalgsformanden vil hellere investere yderligere i det, såfremt behovet skulle vokse sig så stort, at det bliver nødvendigt.

- Det har vi lovet hinanden. Vi følger det tæt, og skulle der mangle penge, så har vi en fælles forpligtigelse til at finde dem, siger hun således.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce