Annonce
Bjerringbro

Efter meget larm ved Gudenå: Musikken skal slutte klokken 20

Området ved Bjerringbro Kano- og Teltplads ikke kun været hjemsøgt af badende, om aftenen og natten har mange unge festet ved åen. Arkivfoto: Morten Stricker
Bjerringbro Byforum har lavet regler, som træder i kraft i dag mandag
Annonce

Bjerringbro: Musikken skal stoppe klokken 20. Sådan lyder en spritny regel for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads,  og reglerne træder i kraft i dag mandag.

Det er de seneste ugers mange fester og meget larm til meget sent på natten, som nu har fået Bjerringbro Byforum til at træde i karakter og sammen med Viborg Kommune og Bjerringbro Kano- og Teltplads at udstikke retningslinjer for ophold ved Bjerringbro Kano- og Teltplads.  Ordensvedtægten er udstedet af Midt- og Vestjyllands Politi.

De unge kan stadig mødes ved Gudenåen, men efter klokken 20 er det uden musik.

- Situationen ved åen er desværre eskaleret til en næsten uløselig konflikt mellem nogle få ballademagere, som trækker en gruppe medløbere med, på den ene side og så naboerne samt andre af byens borgere på den anden side. Den skal vi have løst nu, inden det eskalerer mere, skriver bychef Lars Christiansen på Bjerringbro.dk om baggrunden for ordensvedtægterne.


Situationen ved åen er desværre eskaleret til en næsten uløselig konflikt mellem nogle få ballademagere, som trækker en gruppe medløbere med, på den ene side og så naboerne samt andre af byens borgere på den anden side. Den skal vi have løst nu, inden det eskalerer mere.

Lars Christiansen, bychef


Annonce

Tre regler

De nye ordensvedtægter gælder for alle og omfatter tre konkrete forbud på området mellem broerne. Foruden at musikken skal stoppe klokken 20, er det forbudt at køre på knallert, på scooter eller i bil inde på området, og man må ikke genere andre med støj, musik og larmende opførsel. I dag mandag opsættes skilte med reglerne.

Bjerringbro Kano- og Teltplads og andre erhvervsrelaterede aktiviteter må fortsat køre på arealet. Selv om området ved åen på de bedste sommerdage i juni har samlet 100-150 unge  fordelt på flere grupper, så understreget Lars Christiansen, at der skal være plads til de unge ved Gudenåen.

- Det er ikke et ønske om at jage dem væk, og jeg er overbevist om, at 95 pct. af de unge godt kan forstå, hvorfor vi er nået hertil. Når man bevæger sig ud fra mors og fars hus, så følger der et ansvar med. Og det ansvar er der desværre nogen, som ikke har levet op til, siger bychefen.

Annonce

Forældrene

Han opfordrer forældrene til selv at gå en tur forbi åen, når børnene og de unge er der, og til at forældrene i højere grad åbner deres hjem for de unge.

- Jeg hører så tit fra de unge, at de ikke har nogen steder at være, og at de ikke må være hjemme. Det dur altså ikke, at man for at få lov til at se Barnaby i fred bare sender børnene ned til åen med en pose bajere. Giv plads til de unge og deres kammerater i hjemmet, lyder opfordringen fra Lars Christiansen.

Bychefen erkender, at de nye ordensvedtægter ikke nødvendigvis betyder, at der er ro fra første dag. Han opfordrer derfor naboer, gæster og andre til at kontakte politiet, hvis ordensvedtægten overtrædes.

- Ring til politiet. Så kort kan det siges. Hverken jeg eller andre har de beføjelser, der skal til for at tvinge andre til at makke ret efter samfundets regler. Men det har politiet, og vi har en rigtig god dialog med politiet om den her sag. Politiet har lovet at vise Bjerringbro større opmærksomhed, og det er jeg selvfølgelig meget glad for, siger Lars Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce