x
Annonce
Viborg

Efter retsmøde for lukkede døre: To mænd er varetægtsfængslede i sag om pizzeriabrand i Overlund

To mænd var torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Det var de, efter de begge blev anholdt dagen forinden i forbindelse med sidste måneds pizzeriabrand i Overlund. Arkivfoto: Morten Dueholm
Næsten en måned efter branden på pizzeriaet Stjerne Pizza er to mænd nu blevet varetægtsfængslet i sagen. Det sker efter en sigtelse for brandstiftelse med henblik på udbetaling af forsikringspenge.

Viborg: To mænd på henholdsvis 21 og 31 år var torsdag i grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Mændene blev anholdt klokken 10 dagen forinden i forbindelse med den brand, der fandt sted på pizzeriaet Stjerne Pizza i Overlund Bydelscenter natten til mandag den 19. august. Branden menes stiftet mellem klokken 01.28 og klokken tre.

Her blev mændene sigtet efter straffelovens paragraf 181 stk. 1 og 2. Det vil sige, at sigtelsen lød på brandstiftelse med henblik på udbetaling af forsikringspenge. Forsvarerne havde under retsmødet endnu ikke haft mulighed for at tale med deres klienter. Derfor erklærede ingen af de to mænd sig hverken skyldige eller uskyldige.

Af hensyn til den fremtidige efterforskning og eventuelle medsammensvorne på fri fod valgte retten at lukke dørene for grundlovsforhøret.

Inden dørlukningen nåede anklageren, Frederik Rasmussen, dog at melde et ønske om varetægtsfængsling af begge mænd. Det ønske kunne han senere på dagen bekræfte var gået i opfyldelse, da begge mænd efter grundlovsforhøret blev varetægtsfængslet i fire uger frem til den 10. oktober.

Efterforskningen vil nu fortsætte, og der vil senere blive taget stilling til, hvad der videre skal ske med de varetægtsfængslede.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi fik det håb, som der er brug for

Annonce