Annonce
Viborg

Efter selvmord i arresten: Kriminalforsorgen tager hånd om sit personale

Medarbejderne i Viborg Arrest er blevet tilbudt krise- og psykologhjælp, efter at en 26-årig indsat onsdag havde taget sit liv i arresten. Arkivfoto: Morten Dueholm
Kriminalforsorgen gør, hvad den kan for at tage sig af arrest-personalet, som onsdag morgen opdagede et selvmord blandt de indsatte. Den kan dog ikke komme nærmere ind på omstændighederne omkring den 26-årige mands dødsfald.
Annonce

Viborg: En ung mand tog sit eget liv i Viborg Arrest mellem tirsdag og onsdag i denne uge.

Den kun 26-årige indsatte blev tirsdag aften sigtet for grov vold, efter at han på Vinderslevholmvej syd for Kjellerup først påkørte en cyklist, hvorefter han trak en kniv og stak en cykeltræner i maven.

Den sigtede blev efter episoden anholdt og skulle tilbringe natten i Viborg Arrest, inden han onsdag skulle have været stillet for en dommer til grundlovsforhør ved Retten i Viborg.

Så vidt kom det dog aldrig.

Over for Viborg Stifts Folkeblad bekræfter Kriminalforsorgen, at der var et dødsfald i arresthuset i Viborgs midtby onsdag, men Kriminalforsorgen, der driver landets fængsler og arresthuse og står for tilsynet med de indsatte, ønsker ikke over for pressen at komme nærmere ind på sagens omstændigheder.

- Vi kan af hensyn til reglerne om tavshedspligt ikke komme ind på de nærmere omstændigheder omkring dødsfaldet, skriver Kriminalforsorgen i en mail til folkebladet.

- Vi kan i forlængelse heraf oplyse, at hændelsen i overensstemmelse med de gældende indberetningsregler på området vil blive undersøgt nærmere af Kriminalforsorgen og efterfølgende af Folketingets Ombudsmand, lyder det videre.

Annonce

12 dødsfald sidste år

De ansatte i Viborg Arrest har efter episoden med selvmordet fået al den hjælp, som de kunne have brug for, skriver Kriminalforsorgen til folkebladet i mailsvaret.

- Kriminalforsorgen bistår det involverede personale via vores kriseberedskab og tilbud om psykologhjælp.

Folkebladet ville i øvrigt gerne have spurgt til, hvordan det kunne lade sig gøre, at en indsat kunne tage sit eget liv i Kriminalforsorgens varetægt, og hvilken vurdering der ligger til grund for, at den unge mand tirsdag aften blev frihedsberøvet i Viborg Arrest og ikke eksempelvis inden for psykiatrien.

Det har Kriminalforsorgen dog ikke ønsket at svare på.

Forsorgen oplyste dog i løbet af onsdag til Ritzau, at der sidste år var i alt 12 dødsfald blandt indsatte i landets fængsler og arresthuse. Ni af disse var selvmord.

Den 56-årige cykeltræner, der blev stukket ned af den 26-årige mand, er tilknyttet klubben SIF Cykling i Silkeborg, og han blev allerede tirsdag aften meldt uden for livsfare.

Har du brug for hjælp?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen, der ikke selv er selvmordstruede. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker, og du kan gøre det anonymt.

  • Du kan kontakte Livslinien på 70 20 12 01 alle dage mellem klokken 11.00 og 5.00, og du kan chatte med Livslinjen på Livslinien.dk.
  • Du kan også kontakte Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade på 70 10 18 18 mandag fra klokken 09.00 til 19.00 og tirsdag til torsdag fra klokken 16.00 til 19.00 eller besøge foreningens hjemmeside på Lmsos.dk, hvor der er mulighed for chat og aftaler.


Kriminalforsorgen bistår det involverede personale via vores kriseberedskab og tilbud om psykologhjælp

Kriminalforsorgen i et mailsvar til folkebladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce