Annonce
Bjerringbro

Efter skolefusion: Konkurrence om nyt navn til Bjerringbro-skoler

Alle interesserede - inklusive disse børn på Egeskovskolen kan deltage i navnekonkurrencen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Logo-konkurrencen må dog vente til det nye fælles navn er fundet

Bjerringbro: Når Egeskovskolen og Bøgeskovskolen fra 1. august 2021 er én fælles skole fordelt på to adresser i Bjerringbro, så har skolerne også fået et nyt fælles navn.

De to skolebestyrelser har netop udskrevet en navnekonkurrence for at finde det helt rigtige navn til den nye fælles skole.

I følge opslaget kan det nye navn fortælle noget om, hvor skolen ligger, hvad skolen eller byen står for, eller noget man som borger i området er stolt af. Man kan foreslå lige så mange navne, man vil. Hvis vindernavnet er foreslået af flere, trækker dommerkomiteen lod blandt dem, der har fremsat forslaget.

Annonce

Streaming

Dommerkomitéen er de to skolebestyrelser, som vælger skolens nye navn ud fra de indsendte forslag. Alle forslag er på forhånd blevet anonymiseret, så dommerne ikke kan se, hvem der har indsendt de enkelte forslag.

Det valgte navn skal godkendes af Viborg Kommunes børne- og ungdomsudvalg på mødet 1. juni. I første omgang var planen, at skolebestyrelserne alene kunne godkende det nye navn, men politikerne vil tilsyneladende også gerne have indflydelse.

Det bedste navneforslag præmieres med et gavekort på 500 kroner fra Bjerringbro Byforum Detail. Når præmien overrækkes 2. juni, bliver det livestreamet på Teams, så både elever og medarbejdere på begge skoler samt borgerne i området, kan følge med på computer eller smartphone.

Annonce

Logo venter

I følge formanden for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen Martin Bøgelund var planen at udskrive en logokonkurrence samtidig med navnekonkurrencen.

- Men det mener forvaltningen skal vente, til vi har fundet et nyt navn. Og jo det giver jo mening, for hvis vi vælger et navn, som ikke passer til til logoet eller omvendt, så kan vi starte forfra, siger Martin Bøgelund.

- I princippet er det jo to skoler, som formelt lukker 31. juli, og der så 1. august åbnes en ny fælles skole fordelt på to matrikler. Det er to ligeværdige skoler, og hvis vi kørte videre med det ene navn, så ville det se ud som om, at den ene skole var lagt ind under den anden. Men sådan er det ikke, og det er vigtigt at signalere, tilføjer han.


Det er to ligeværdige skoler, og hvis vi kørte videre med det ene navn, så ville det se ud som om, at den ene skole var lagt ind under den anden. Men sådan er det ikke, og det er vigtigt at signalere.

Martin Bøgelund, fmd. skolebestyrelsen for Egeskovskolen.


Selv om skolerne lægges sammen fra 1. august, så fortsætter hverdagen på begge skoler, næsten som intet var hændt. Og dog - altså kommer der et nyt navn, it-systemerne inklusive Aula køres sammen til ét, og skoleleder Karina Degryr Thomsen på Egeskovskolen bliver formelt leder af den nye fælles skole. På sigt bliver der også kun én skolebestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce