Annonce
Sport

Efter syv års fravær - Viborg HK er i DM-finalen

Kæmpe jubel blandt Viborg HK's spillere, da pladsen i DM-finalen er en realitet. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kristina Jørgensen blev matchvinder med sit mål i sidste sekund i et højspændt semifinaledrama mod Herning-Ikast. Viborg HK vandt med 28-27 og er i DM-finalen.

Håndbold: Med 17 sekunder tilbage af den tredje og afgørende DM-semifinale mod Herning-Ikast fik Viborg HK bolden. Og i absolut sidste sekund slap Kristina Jørgensen lige akkurat fri og sendte kuglen forbi Sabine Englert til slutresultatet 28-27.

Viborg HK er klar til DM-finalerne mod Odense Håndbold efter et vanvittigt drama mod Herning-Ikast, som lige inden Kristina Jørgensens sejrsmål følte sig snydt for et straffekast, da Mie Sando blev pillet fra stregen af Anna Kristensen.

Tæt første halvleg

Viborg HK indledte kampen med et brølstærkt forsvar, og hver gang, der var blevet leveret flotte forsvarsaktioner, var hele VHK-bænken oppe at ringe.

Herning-Ikast’ storskytte Ingvild Bakkerud var ivrig, men hun havde store problemer med at komme i gang over for VHK’s defensiv, og i stedet fik udeholdet i den grad gang i kontramaskinen. Thilde Frandsen og Maria Fisker fløj af sted på fløjene og sendte bolden forbi Sabine Englert i HIH’s mål.

Viborg HK var foran med 5-2, men føringen kunne sagtens have været på mere end tre mål. Desværre for gæsterne var stregspiller Ida-Marie Dahl den store synder med flere misbrugte chancer på Englert.

I stedet begyndte hjemmeholdet at arbejde sig ind i kampen. Stine Skogrand viste tænder, og Vilde Ingeborg Johansen begyndte at røre på sig på stregen. HIH fik udlignet til 6-6 og senere 8-8, inden værterne tog sin første føring ved stillingen 11-10 efter 23 minutters spil.

I det stationære angreb havde Viborg HK’s bagkæde svært ved få tingene til at spille. Der var flere stolpeskud fra Kristina Jørgensen, og på højrebacken kunne Moa Högdahl ikke finde timingen og effektiviteten.

Til gengæld var VHK fremragende i ankomstfasen og lagde i den del af spillet HIH under et voldsomt tryk. Line Haugsted slog til nogle gange, og i slutningen af første halvleg trak udeholdet lidt fra og sikrede sig en pauseføring på 15-13. I de sidste sekunder af første halvleg snuppede en velspillende Anna Kristensen et straffekast fra HIH’s Simone Petersen.

Annonce

HIH-comeback og gyserafslutning

I begyndelsen af anden halvleg bragte Maria Fisker på straffekast Viborg HK foran med 18-14. Herefter gik hjemmeholdet konsekvent over til at spille syv mod seks i angrebet. Det havde HIH temmelig stor succes med, men kæmpe redninger fra Anna Kristensen forhindrede i første omgang et comeback fra Bakkerud og kompagni.

Viborg HK kunne dog ikke holde HIH stangen, og i slutminutterne begyndte udeholdets angrebsspil at blive krampagtigt. Stine Skogrand blæste flere gange på ydersiden af Viborg HK's venstre forsvarsback, og med fire minutter tilbage havde HIH udlignet til 25-25.

Dermed var der lagt i ovnen til en sand gyserafslutning, som Kristina Jørgensen - ligaens suveræne topscorer - forløste for Viborg HK.

Det er første gang siden 2014, at Viborg HK er i DM-finalen.

Kampen i tal

Herning-Ikast - Viborg HK 27-28 (13-15)

DM-semifinale, 3. kamp

Mål VHK: Maria Fisker 8, Kristina Jørgensen 6, Line Haugsted 6, Thilde Frandsen 4, Carin Strömberg 3, Ida-Marie Dahl 1.

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen

Spillested: IBF Arena i Ikast

Viborg HK er klar til DM-finalerne mod Odense Håndbold

Annonce
Viborg For abonnenter

Fri for mundbind - næsten da...

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kæmpe fodboldfest i midtbyen: Danmark - Wales bliver vist på storskærm på Paradepladsen lørdag

Navne For abonnenter

Ingelise Christensen sov stille ind med sin mand ved sin side

Debat

Det kulturelle selvbedrag – eller den danske model for støtte til alt det forskellige, vi synes er vigtigt?

Sport

Viborg HK får flere defensive muskler - nybagt mor brænder efter at vinde medaljer med klubben

Sport For abonnenter

Politisk (u)korrekt fodbold: Hvis man vil boykotte VM i Qatar, bør man så ikke også slukke for EM i Aserbajdsjan, Rusland og Ungarn?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Lokal serieklub fejrede overlevelse som var det en oprykning

Sport

Borgmesteren, cheftræneren og anføreren: Det siger de til den store VFF-nyhed

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

17-årig sigtet for at kaste øl efter politiet på Nytorv

Viborg For abonnenter

Byrådsberetningen: Politikere forkaster omdiskuteret måling og ansætter 'støttepædagog til erhvervslivet'

Viborg

Det kan du opleve til Snapsting torsdag og fredag

Annonce