Annonce
Viborg

Efter tv-dokumentar fra Viborg-børnehave: - Det er jo ikke så svært

Det sidste afsnit af tv-dokumentaren "Eksperimentet med vores børn" blev sendt torsdag aften.
Formanden for områdebestyrelsen i det østlige Viborg er ikke overrasket over, at flere voksne i børnehaven Unoden øger kvaliteten.

Viborg: De færreste havde nok forventet, at konklusionen efter torsdagens tv-dokumentar "Eksperimentet med vores vores børn" ville lyde: Flere voksne giver ikke børnene bedre forhold i børnehaven - eller for den sags skyld for pædagoger og assistenter.

Sådan blev det da naturligvis heller ikke. I dette andet og sidste afsnit af dokumentaren kunne man se, at de enkelte børn fik mere og tættere kontakt til de voksne, og at de stille og tilbagetrukne børn også bød sig til i stedet for at trække sig tilbage i hjørnerne.

Dertil kom, at det pædagogiske personale faktisk også fik mulighed for at bedrive - ja, pædagogik med luppen sat på de enkelte børn.

- Programmet viste, at det ikke er så svært. Det var på alle måder tydeligt, at flere voksne gav en helt anden dagligdag. Det var specielt tydeligt at se hos både de stille børn og hos de børn, som tit kom i konflikt med andre, siger Johnny Skott.

Han er formand for det dagtilbudsområdet, som Unoden hører til. Desuden har han selv en søn, der går i institutionen.

Annonce

Velvilje

Johnny Skott fornemmer, at der blandt politikerne er en velvilje og en forståelse for, at der skal flere voksne ind i institutionerne.

- Det tror jeg fuldt og fast på. Jeg synes også, at der i udsendelsen blev tegnet et tydeligt billede af, at statistikker ikke fortæller hele historien. Det kan godt være, at regnearkene fortæller, at der er 10 børn til hver voksen, men man kunne jo tydeligt se, at sådan var det ikke, og det gælder jo ikke kun for Unoden. Sådan er det mange, mange steder, siger Johnny Skott.

Uforsvarligt

Fagforbundet BUPL har i lang tid haft øjnene rettet mod normeringerne i daginstitutionerne, og forbundets kritik af de eksisterende forhold har flere partier lyttet til.

Regeringen er i øjeblikket ved at forhandle den nye finanslov på plads, og regeringens støttepartier har minimumsnormeringer som et af deres hovedkrav.

- Det er uforsvarligt at fortsætte med den nuværende normering. Vi har behov for minimumsnormeringer, og det kan kun gå for langsomt. Det er børnenes tur, og der er brug for et milliardløft, som børnene kan mærke allerede i 2020, siger Ivan Holck Jensen - formand for BUPL i Midt- og Vestjylland.

Oven på gårsdagens tv-dokumentar siger han videre:

- Det er helt fantastisk at se, hvordan bedre normeringer på bare 14 dage kan løfte børns trivsel. Samtidig giver det pædagogerne mulighed for at arbejde aktivt med børnenes sprog, udvikling og sociale relationer i stedet for bare at være brandslukkere, som det desværre alt for ofte er tilfældet i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce