Annonce
Rundt om Viborg

Efter ulykke: Borgerforening vil tage de trafikale forhold op med kommunen

Brandvæsenet blev tilkaldt for at opsamle en mindre olieforurening efter ulykken på Stadionvej i lørdags. Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Beboere på Stadionvej i Hammershøj vil have gjort noget ved trafikforholdene på vejen, efter at en ni-årig pige blev kvæstet i en alvorlig ulykke i påsken. Borgerforeningen tager sagen op.

Hammershøj: Hammershøj Borgerforening vil allerede på et møde tirsdag aften diskutere de trafikale forhold i byen efter den alvorlige ulykke lørdag i påsken, hvor en niårig pige blev ramt af en bil på Stadionvej i Hammershøj. Pigen blev fløjet med helikopter til hospitalet i Skejby, og meldingen fra politiet var i første omgang, at hun var i kritisk tilstand. Siden har politiet oplyst, at hun er uden for livsfare, men fortsat er indlagt.

Beboere på Stadionvej har efter ulykken gjort opmærksom på, at der køres for hurtigt på villavejen, og at der i det hele taget er trafikale problemer også med tung trafik. Stadion ligger på begge sider af vejen, og det betyder, at der ofte er børn, som krydser vejen. Politiet har tidligere oplyst, at man ikke mener, at der blev kørt for hurtigt i forbindelse med ulykken med den niårige pige.

Pigen legede med en veninde i vejkanten og blev ramt af en personbil, da hun løb videre ud på vejen.

- Det er jo helt forfærdeligt det, der er sket, og jeg vil allerede i dag tage kontakt med formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby, for at høre ham om, hvad vi kan gøre ved trafikforholdene, siger  Lars Antonsen, der er formand for Hammershøj Borgerforening.

Annonce

Holder møde i aften

Foreningen holder tilfældigvis et planlagt møde allerede tirsdag aften, og her vil man diskutere sagen, for Lars Antonsen mener, at borgerforeningen bør tage den op.

- Der er op til flere steder i Hammershøj, hvor man hele tiden kan frygte, at det sker næste gang. Det var et tragisk uheld på Stadionvej, og jeg er sikker på, at det ikke var bilistens skyld, men vi har også udfordringer ved skolen, der ligger ud til en stor vej, og i det hele taget på landevejen gennem byen. Her hører det til sjældenhederne, hvis der er en bilist, der kun kører 50 kilometer i timen, siger Lars Antonsen.

- På Stadionvej er vi jo udfordret af, at der er sportsplads på hver sin side af vejen, og så vidt jeg har forstået, er der også nogle parkeringsproblemer dernede. Vi vil spørge Johannes Vesterby, om han har nogle gode ideer til, hvordan vi griber det an, og kommer videre, siger Lars Antonsen.

Annonce

Ser med stor alvor på ulykken

Johannes Vesterby (V) siger til folkebladet, at man fra kommunens side ser med stor alvor på en ulykke som den, der er sket på Stadionvej.

- Vi er optaget af trafiksikkerhed både i teknisk udvalg og i byrådet som helhed. Når der sker sådan noget, så kigger vi ind i det og ser, om der er noget her, som kunne afføde nogle foranstaltninger. Om det er tilfældet på Stadionvej ved jeg simpelthen ikke endnu, men er der det, vil vi tage skridt til at gøre noget, og jeg vil diskutere det med borgerforeningsformanden siger Johannes Vesterby.

På baggrund af borgerforeningens henvendelse vil han også gerne være med til at diskutere de øvrige steder i Hammershøj, hvor man har trafikale udfordringer.

- Det er ofte som et led i de lokale udviklingsplaner, som man laver i landdistriktsudvalgets regi, at man også afdækker trafik-situationen, og hvor der er opmærksomhedspunkter. Man er ikke så langt i den proces i Hammershøj endnu, men borgerhenvendelser og henvendelser fra borgerforeninger og grundejerforeninger til kommunen er også på sin plads. I teknisk udvalg har vi taget skridt til at lave en handlingsplan for de trafikale forhold ved skolerne, og som jeg har forstået det, er det også et af de punkter, som man har fokus på i borgerforeningen i Hammershøj, siger Johannes Vesterby.


Der er op til flere steder i Hammershøj, hvor man hele tiden kan frygte, at det sker næste gang.

Lars Antonsen, formand for borgerforeningen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

"Arnolds spådom": Første smagsprøve på nyt teaters revolutionerende scenekunst gives under Snapsting

Annonce