Annonce
112

Efterforskning af dødsulykke fortsætter på højtryk: - Vi har ikke givet op

Videoovervågningsfilmen fra flyvestationen viser med stor sandsynlighed bilen, som forårsagede dødsulykken på herningvej, men føreren af bilen er endnu ikke fundet.
Midt-og Vestjyllands Politi arbejder stadig på højtryk for at finde den bilist, der mandag aften var involveret i en dødsulykke, hvor en 22-årig mand mistede livet.
Annonce

Viborg: Det er mere end tre døgn siden, at en 22-årig mand ved flyvestationen i Karup blev kørt ned og dræbt af en flugtbilist. Det afgørende spor mangler stadig, og den lille bil, der er fanget på videoovervågning, er endnu ikke fundet. Det samme gælder chaufføren, der valgte at stikke af efter ulykken.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi arbejdes der stadig på højtryk i sagen, og efterforskningsleder Christian Toftemark og hans team undersøger alle spor og henvendelser, der er kommet.

- Der er kommet omkring 50 nye henvendelser, som vi er i gang med at følge op på. Men vi har stadig ikke fået det afgørende spor, og vi leder stadigvæk efter den lille bil, der højst sandsynligt har et stort mærke på fronten, fortæller Christian Toftemark.

Politiet har fået mange henvendelser om biler med buler eller mærker, som alle er blevet undersøgt, men der har indtil videre været tale om påkørte rådyr, mindre sammenstød eller påkørte sten og lignende.

Helt konkret undersøger politiet samtlige henvendelser om biler, personer og videoovervågning, der kan have betydning for sagen.

Og selvom det i øjeblikket virker som en utrolig svær sag at løse, og vanskeligere som tiden går, så tror efterforskningslederen stadig på, at flugtbilisten bliver fundet.

- Vi har ikke givet op endnu, og vi tjekker alle de spor, vi kan. Vi betragter det her som en forfærdelig ulykke - men en ulykke. Derfor kan vi heller ikke forstå, hvorfor vedkommende ikke melder sig selv. Der er jo ikke tale om en kriminel handling, hvor man skal 10 år i fængsel, der er tale om en ulykke, siger Christian Toftemark.

Politiet tror stadig, at sagen om dødsulykken ved flyvestation Karup bliver opklaret. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen
Annonce

Varevogn var ingen hjælp

Tirsdag efterlyste Midt- og Vestjyllands Politi udover flugtbilisten også en hvid varevogn, der er set køre på samme strækning som gerningsbilen. Denne varevogn samt fører har politiet identificeret, men det kunne ikke hjælpe yderligere i sagen.

- Han havde desværre hverken set eller hørt noget til ulykken, og han var ikke blevet overhalet af gerningsbilen efterfølgende. Det hjalp os desværre ikke, fortæller Christian Toftemark.

Da det ikke er præciseret hvilken bil, politiet leder efter, er det en svær sag at løse. Derfor har efterforskningslederen brug for alle de relevante tip, han kan få.

- Vi skal kun have ét tip, der er rigtigt. Der er ikke så mange andre veje at gå i sagen her. Vi har ikke nogen spor eller indikationer, der kan gøre, at vi kan efterforske os frem til bilen, siger han og fortsætter:

- Derfor er det meget vigtigt, at folk fortæller os, hvis de har set eller hørt noget. Man skal ikke antage at politiet ved noget. Vi ved kun det, vi får at vide i denne her sag.

Navnet på den 22-årige mand fra Grønland har Rigspolitiet valgt ikke at offentliggøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny, stor Aldi åbner sidst på året

Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Viborg

En rigtig dum Aarhus-historie

Sport

Mål, mål, mål, mål: Kløvergrøn offensiv sprudlede på ny

Annonce