Annonce
Viborg

Efterskoleelever frygter forlænget skolelukning: - Uvisheden fylder nærmest alt

17-årige Katrine Rosenvang Andersen savner hverdagen og de mange gode oplevelser på Bjergsnæs Efterskole, hvor hun går i 10. klasse. Foto: Bjergsnæs Efterskole
De 160 efterskoleelever fra Bjergsnæs Efterskole kan slet ikke vente med at komme tilbage på skolen. Hvis de kommer tilbage. Uvisheden fylder ekstremt meget for Katrine Rosenvang Andersen og resten af elevholdet, der må nøjes med det virtuelle fællesskab for nu.

Viborg: - Det er meget, meget specielt at være efterskoleelev lige nu. Vi går bare hjemme og venter på at kunne komme op på skolen igen, selvom vi ikke ved, hvornår det kommer til at ske. Eller om det overhovedet kommer til at ske.

Sådan siger 17-årige Katrine Rosenvang Andersen, der er elev på Bjergsnæs Efterskole. Hun har sammen med sine 160 skolekammerater været sendt hjem fra efterskolen de seneste tre uger for at begrænse spredning af corona-virus.

Og det er især uvisheden om efterskoleårets fremtid, der fylder for Katrine Rosenvang Andersen og vennerne fra Bjergsnæs Efterskole.

- Det fylder rigtig meget for os alle sammen. Hvis vi nu vidste, at det bare handlede om to uger endnu, så var det en helt anden situation, og vi ville nok ikke have det så dårligt, som vi har det nu. Uvisheden fylder nærmest alt, siger efterskoleeleven.

Det er bestemt ikke nemt pludseligt at være revet ud af den hverdag, eleverne ellers holder så meget af. Katrine Rosenvang Andersen er gået fra en hverdag, hvor hun fra morgen til aften var omgivet af sine bedste venner, til nu at være mere eller mindre isoleret med familien i Viborg.

Eleverne fik som resten af landet statsministerens besked om skolelukninger onsdag den 11. marts, og allerede dagen efter skulle eleverne rejse hjem.

- Jeg var super forvirret, og det hele gik meget hurtigt. Vi var alle utrolig kede af det, og det gik jo også langsomt op for os, at det slet ikke var sikkert, vi overhovedet ville nå at komme tilbage på skolen igen. Der var virkelig en nederen stemning på skolen den dag, siger Katrine Rosenvang Andersen og fortsætter:

- Det var meget tomt at komme hjem, og jeg havde det rigtig svært især de første par dage. Jeg havde det faktisk virkelig dårligt.

Annonce
Det er især gymnastikopvisningerne, som Katrine Rosenvang Andersen er ked af at gå glip af den kommende tid på efterskolen. Privatfoto

Savner fællesskabet

Lærerne på efterskolen underviser fortsat i alle fag gennem virtuelle platforme, hvor eleverne både kan arbejde individuelt og i grupper på tværs af landet.

Derfor er elevernes skema fyldt fra cirka klokken 9 til 16. Der er også en times fysisk træning hver eneste dag for at holde eleverne motiveret og i god form.

- Lærerne har været super gode og har gjort rigtig meget for at få det til at køre og få det til at virke så efterskole-agtigt som muligt. Og det er fedt, at vi samtidig kan arbejde i grupper, så vi stadig kan se hinanden og få snakket, siger Katrine Rosenvang Andersen.

Den 17-årige efterskoleelev går i 10. klasse og er ikke så bekymret for, hvad der kommer til at ske med eksaminer og karakterer. Hun er nemlig godt tilfreds med sin 9. klasses afgangseksamen, så det er ikke verdens undergang, hvis der bliver problemer der. Det er mere manglen på det sociale liv, der bekymrer.

- Jeg savner allermest fællesskabet. Når man er på skolen, så er man hele tiden omringet af sine venner. Og så savner jeg alle de fede oplevelser og aktiviteter, som vi har på efterskolen. Der keder man sig aldrig, fortæller hun og tilføjer, at det især er de mange gymnastikopvisninger, der skulle laves i løbet af foråret, og som eleverne har trænet til gennem hele skoleåret, som hun er ked af at miste.

Lige nu er der for Katrine Rosenvang Andersen og resten af elevholdet ikke så meget andet end at håbe på, at regeringen snart tillader efterskolerne at åbne igen, så de kan nå de sidste oplevelser sammen inden sommerferien.

- Jeg håber virkelig meget, at vi når at komme tilbage igen. Det er et år, vi har set frem til så længe, og vi får det aldrig tilbage. Jo længere tid, der går, jo flere fede oplevelser mister vi. Men der er jo desværre ingen, der ved noget endnu, siger den frustrerede efterskoleelev.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce