Annonce
Kultur

Skolefusion kan tidligst ske 2021: Egeskovskolen skal alligevel have ny leder

Skoleleder på Bøgeskovskolen Søren Thomsen har det seneste år også været konstitueret leder af Egeskovskolen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Fusion af de to folkeskoler i Bjerringbro trækker ud, derfor skal der ansættes en skoleleder.

Bjerringbro: Debatten om fusion af Bøgeskovskolen og Egeskovskolen fyldte meget i Bjerringbro i 2019, og det kommer den nok også til i år. Da skoleleder Frank Dissing Jensen gik på pension fra Egeskovskolen 1. februar 2019 blev Bøgeskovskolens leder Søren Thomsen konstitueret leder for Egeskovskolen med den begrundelse, at fusionen var lige om hjørnet, og så kunne han godt klare begge lederjobs.

Det viste sig dog, at fusionen krævede langt mere forberedelsestid end først antaget. Omkring årsskiftet blev det 'opdaget', at en fusion ifølge Folkeskoleloven skal være taget inden 1. marts det år, hvor fusionen træder i kraft til august, men da planen for Bjerringbro-skolerne slet ikke er så langt, så kan de to skoler - hvis der er opbakning til det - først fusionere til august 2021. Derfor er der ifølge direktør for Viborg Kommunes Børn og Unge, Søren Aakjær, nu planer om at ansætte en leder på Egeskovskolen.

Annonce

- Selv om vi nu arbejder videre mod en fusion af de to skoler, så bliver stillingen som skoleleder for Egeskovskolen ikke en midlertidig stilling. Vedkommende bliver ansat ved Viborg Kommunes skolevæsen og kan senere blive omplaceret, hvis der på et tidspunkt ikke længere er brug for ham eller hende i Bjerringbro.

Søren Aakjær, fungerende skolechef.

Ny leder til maj

- Vi har vurderet, at der er behov for at supplere ledelsen, og personalet på Egeskovskolen har efterlyst mere ledelse, fordi de syntes, at det var svært for Søren Thomsen at klare begge jobs. Desuden er der regler for hvor længe, man kan konstituere folk i stillinger. Derfor har vi besluttet at stillingen slås op, siger Søren Aakjær, som også er fungerende skolechef efter, at Claus Drachmann Kaasby-Wang fratrådte sin stilling i januar.

Stillingen som skoleleder på Egeskovskolen slås op i næste uge, og man forventer, at en ny skoleleder kan starte 1. maj.

- Selv om vi nu arbejder videre mod en fusion af de to skoler, så bliver stillingen som skoleleder for Egeskovskolen ikke en midlertidig stilling. Vedkommende bliver ansat ved Viborg Kommunes skolevæsen og kan senere blive omplaceret, hvis der på et tidspunkt ikke længere er brug for ham eller hende i Bjerringbro, siger Søren Aakjær.

Skoledistrikter

I følge formanden for skolebestyrelsen ved Egeskovskolen Martin Bøgelund, så er der fortsat opbakning til en fusion af byens to skoler. Han glæder sig over, at der nu er planer om at ansætte en ny skoleleder til Egeskovskolen.

- Det er for stort et arbejde at stå for to skoler i en længere periode, siger han. som nu ser frem til den videre proces mod en skolefusion.

Undervejs i processen har man talt om at ændre skoledistrikterne, så børn ikke automatisk kommer til at gå i distriktsskolen. Oplægget var, at der et år var to 0. klasser på den ene skole og én på den anden, og omvendt året efter. Ifølge formanden for Børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) vil der allerede fra det kommende skoleår kun være tre 0. klasser på det to skoler tilsammen, og uden at man tilsyneladende behøver at flytte rundt på børnene.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce