Annonce
Debat

Egoismen truer også demokratiet

Stig Jensen savner kontakt til de lokale politikere. Foto: Stig Jensen
Annonce

Læserbrev: Lars Norup er i lederen i lørdagens VSF ude med krabasken efter egoismen og mindes de politiske baggrundsgrupper.

Hertil kan føjes måden, hvorpå embedsværket udførte arbejdet, f.eks. varetog Naturstyrelsen naturinteresserne i relation til Mønsted Kalkgruber midt i 1990-erne, da de blev foreslået fredet.

”De interesser skal vi nok varetage!” svarede skovridderen. Og skovridderen gjorde det faktisk, så fredningssagen blev sat i bero, men nu bliver den nok aktuel igen.

Byrådet planlagde jo i 1970-erne Houlkærvej som en 4-sporet vej af hensyn til sikkerheden – ikke kapaciteten; men der er kun blevet råd til simpelt at anlægge de 2 spor, selv om byggegrundene er solgt med stort overskud.

Jævnligt sker der uheld på denne stærkt trafikerede vej; man har lagt lidt betonsten over for Amtmandshøjen og ved nogle af de andre sideveje, så rabatten ikke bliver kørt op!

Hvert år sker der trafikuheld på Houlkærvej, ofte kun med materiel skade, der ikke registreres i uheldsstatistikken – her et bule-trafikuheld i krydset Amtmandshøjen - Houlkærvej 2. september 2016. Foto: Stig Jensen
Krydset Amtmandshøjen – Houlkærvej nu som det ser ud nu og med store rabatter, der let kan give plads til svingbaner. Foto: Stig Jensen
Nærbillede af græs-armeringen i østre side - Hvorfor ikke anlægge en venstresvings- og en højresvingsbane. Foto: Stig Jensen

Et 3. eksempel på ikke at leve op til god faglig og etisk standard er Lokalplan nr. 487 Boligområde ved Kolbækken i Hald Ege med tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2017-2029 Retningslinjer og rammebestemmelser for boligområde, vedtaget af byrådet den 20-11-2019, hvor 3 bemærkninger imødekommes delvis, og 74 imødekommes ikke.

Find selv flere eksempler på, at alt for mange embedsmænd, politikere og valgte repræsentanter er gennemsigtige. Vi er for mange, der føler, at vi ikke har tilstrækkelig kontakt med de valgte repræsentanter, og vi kan ikke se noget bag masken af retskaffenhed og opstyltet teknokratsprog.

Den personlige lidenskab, de brændende præferencer er åbenbart blevet hjemme i privatsfæren – alt, hvad vi kan se, er en magtteknolog. Administrationen eliminerer samvittigheden og alle, både de herskende og de beherskede – forvandles til statistiske grupper som vælgere, forbrugere, patienter, o.s.v.

Denne samvittighedsløse teknokratisering er en meget stor udfordring. Den almenmenneskelige erfaring af godt og ondt må ved næste valg genindsættes som fundament for, hvad vi vil med vores samfund. Moralen må sættes over politikken, og i et demokrati skal de styrende have opbakning fra de styrede jf. Thomas Jefferson (amerikansk præsident 1801-09 og kendt som en visionær reformator).

Og det kan kun ske, når vi lægger egoismen bag os og vælger repræsentanter, som i samtaler med os vælgere tør forholde sig til mål og formål og ikke er bange for at tage ansvar; således kan reelt demokrati genindføres i foreningsbestyrelserne samt i by- og regionsråd.


Vi er for mange, der føler, at vi ikke har tilstrækkelig kontakt med de valgte repræsentanter.

Stig Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Annonce