Annonce
Viborg

Ejer af herretøjsbutik: Jul i Viborg giver op mod 20 procent mersalg

Ole Rømer har oplevet en markant fremgang i decembersalget i forbindelse med Jul i Viborg. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Viborg: Hos Mathias Mens Wear i Viborg har Ole Rømer i 27 år oplevet, hvordan kundestrømmen bliver påvirket af alt det, der sker rundt omkring i byen.

Og han er ikke i tvivl. Jul i Viborg har en kæmpe betydning for butikkernes omsætning.

- Nu skal vi ikke være her næste år (butikken lukker til februar, red.), men hvis vi var, så ville det gøre ualmindeligt ondt på os, hvis ikke der var Jul i Viborg. Nytorv trækker så mange mennesker herind. Det vil koste os omsætning på 10-15 op til 20 procent i december, hvis Jul i Viborg forsvandt, siger Ole Rømer og fortsætter:

- Og det er ikke bare os i denne ende af byen. Det er alle butikker, der vil blive ramt, da julemarkedet trækker utrolig mange udenbys fra til Viborg. De kommer også fra Herning og Silkeborg for at opleve byen.

Handelschef Helle Sørensen har ikke nogen decideret statistik på, hvordan Jul i Viborg påvirker butikkernes omsætning, men hun tror gerne på de tal, som Ole Rømer fremlægger.

- Det er et "blødt punkt", for vi har ikke data på det. Men når Ole han siger det, er det sikkert korrekt, og det gælder i høj grad nok også for hans kollegaer rundt i byen. Nogle brancher har halvdelen af deres omsætning omkring julehandlen, så det er et godt tidspunkt at gå 10 procent op, hvis man har muligheden for det, siger Helle Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce